El confinament s’allargarà fins a meitat de maig

El confinament, tot i que potser amb algunes excepcions, durarà almenys fins a meitat de maig. Aquest és el temps que es necessita per conèixer els resultats d’un estudi dirigit per l’Institut de Salut Carlos III, per saber quin percentatge de població ha passat el coronavirus i per tant, ja és immune.

Aquest estudi és totalment necessari perquè els responsables de salut pública puguin determinar com iniciar la següent etapa, la del desconfinament i de transició progressiva a la normalitat. En funció de les dades obtingudes pels experts, es farà a una velocitat o a una altra.

Segons la proposta de l’Institut de Salut Carlos III, aquesta prova es realitzarà a 30.000 llars. Per tal de que la mostra sigui representativa i vàlida, es distribuirà per províncies. S’inclourà a l’estudi, a totes els membres de la casa, per tal de que la mostra tingui participants de totes les edats, i es tornarà a les cases cada 21 dies per repetir-ho, de nou.

De moment, l’estat d’alarma s’allarga fins el 26 d’abril, però es desconeix si els treballadors d’activitats no essencials tornaran a la feina, quan la Setmana Santa hagi acabat.

Paral·lelament, aquesta setmana també es faran testos a totes aquelles persones amb símptomes lleus, per tal d’aillar-los. Aquesta operació es farà amb els tests ràpid.