El Carnaval de Barcelona canvia les rues al carrer per activitats per a grups reduïts

Un espectacle de Comediants retransmès en línia donarà la benvinguda al rei Tòtil i la reina Belluga

Barcelona es prepara per un Carnaval sense rues ni desfilades als carrers degut a la pandèmia, però sí amb activitats presencials per a grups reduïts als districtes i continguts virtuals. Com el tret de sortida oficial, el Dijous Gras, amb l’espectacle central (‘K’arriba l’Arribo!’) de Comediants que únicament es retransmetrà en línia.
La història de la benvinguda al rei Tòtil i la reina Belluga es podrà anar seguint des de dilluns a través de càpsules audiovisuals a les xarxes. Tot i la situació actual es mantenen gairebé un centenar de propostes presencials disperses: no hi haurà rues als barris si no concerts, exposicions, concursos i tallers als centres cívics, casals de barri i cases de la festa.
Per causa de la situació sanitària actual, la reina Belluga està greument malalta de tristesa i el rei Tòtil se les haurà d’empescar per alegrar-la i fer-la riure. Aquest és l’argument de l’espectacle que, com els darrers anys, ha estat ideat per la companyia Comediants. El popular ‘Arribo’ dels reis Carnestoltes, però, tindrà únicament format virtual i no congregarà públic als carrers.
A més, la proposta es presentarà amb una sèrie de càpsules de vídeo que permetran anar seguint el fil de la història. Els vídeos es penjaran al llarg de la setmana de Carnaval a les xarxes socials de Barcelona Cultura i Barcelona Cultura Popular.

Malgrat la situació actual, es manté el nombre d’activitats amb gairebé un centenar de propostes repartides per tots els districtes de la ciutat. Enguany, per la situació sanitària, no hi haurà rues als barris, que s’han reconvertit en concerts, exposicions, concursos i tallers als centres cívics, casals de barri i cases de la festa.

El Carnaval als barris

En aquesta edició s’ha tornat a treballar un programa general amb totes les propostes del Carnaval a la ciutat. El recull d’activitats s’ha fet gràcies a la col·laboració d’entitats, associacions i equipaments dels barris que any rere any són els encarregats d’organitzar-les.

A més, moltes de les activitats s’han programat per poder seguir-se virtualment, en una celebració que vol omplir les cases de la ciutat. Tot i que la majoria de propostes són per a un públic familiar, la programació també inclou activitats pensades per a un públic jove i per a la gent gran.