El barri de Les Corts ret homenatge a Margarita Rivière

Avui s’ha descobert una placa en homenatge a la periodista i escriptora Margarita Rivière a la plaça de l’àmbit Europa-Anglesola de les Corts

El districte de les Corts ha celebrat avui un acte d’homenatge a la periodista i escriptora Margarita Rivière amb la descoberta d’una placa a la plaça de l’àmbit Europa-Anglesola que a partir d’avui durà el seu nom.

A l’acte de reconeixement a Margarita Rivière han participat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, el regidor del districte de les Corts, Joan Ramon Riera, el degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros, i els fills de Margarita Rivière, Clara i Hugo de Cominges.

Durant l’acte s’han interpretat diferents cançons a càrrec de l’Escola de Música i Dansa Farré, i s’ha pogut visitar l’exposició “Margarita Rivière, obrint portes” realitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, que ha comptat amb la col·laboració de la família.

La periodista Margarita Rivière Martí (Barcelona, 17 d’agost de 1944 – 29 de març de 2015) va exercir la seva professió, entre d’altres, com a directora de la delegació de l’Agència EFE a Catalunya, on va crear el servei en català de les notícies d’EFE Catalunya i a diaris com Diario de Barcelona, El Periódico, La Vanguardia i El País. Va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme, el Premi Espasa d’Assaig, el Premi Reconeixement a la trajectòria europeista i el Premi a la trajectòria periodística de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. L’any 2015 es va crear el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.