Detenen a Barcelona a dos fugitius buscats per França

Els arrestats estaven buscats per robatoris, furts, estafa continuada, encobriment i blanqueig de capitals

Cotxe de la Policia Nacional.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona quatre fugitius reclamats per França i Alemanya en virtut de sengles ordres europees de detenció i lliurament que tenien vigents. Dos d’ells són un home i una dona, tots dos de nacionalitat georgiana, presumptament vinculats amb múltiples robatoris en comerços i domicilis així com a nombroses estafes d’entitats bancàries. Els altres dos detinguts, reclamats per França i Alemanya, tenien causes pendents relacionades amb el tràfic de drogues.

La primera intervenció es va desenvolupar a finals del mes passat, quan els agents van rebre un comunicat de les autoritats franceses sobre la possible ubicació a Barcelona de dos fugitius reclamats per França. Concretament, es tractava d’un home i una dona, tots dos de nacionalitat georgiana, buscats per formar part d’una organització criminal dedicada, presumptament, a la comissió de múltiples robatoris en comerços i domicilis, així com en el blanqueig dels diners obtinguts il·lícitament realitzats més de 150 transferències bancàries sota diverses identitats.

A més, la dona buscada tenia un rol de beneficiària de transferències de diners corresponents al botí aconseguit per la cèl·lula criminal georgiana. Per aquests fets, tots dos s’enfronten a diverses penes que els suposarien una estada mínima de 10 anys a la presó en territori francès.

Després de diverses gestions, els agents van localitzar la seva residència a Barcelona i van establir un dispositiu fins a aconseguir la seva detenció sent posats, posteriorment, a disposició de l’autoritat judicial.

A més, en altres dues operacions desenvolupades a la capital catalana han estat arrestats altres dos fugitius buscats a Alemanya i França. A finals del mes de juny era detectat a Barcelona un ciutadà alemany, buscat per les autoritats germàniques pels delictes de tràfic de drogues, tinença i tràfic d’armes i lesions. Segons la policia alemanya, l’escapolit hauria participat en la venda de marihuana, cocaïna, èxtasi i metamfetamina, a més de comerciar amb subfusells amb silenciadors. Finalment, i després de diverses gestions, era localitzat i detingut als voltants del domicili on s’ocultava.

En l’última intervenció, era arrestat un ciutadà francès buscat per les autoritats gal·les per tràfic de drogues i organització criminal. Concretament, el fugitiu era reclamat per organitzar el transport de grans quantitats d’haixix des d’Espanya fins a França, en travessar la frontera a bord d’un vehicle com a llançadora.