Denuncien un pilot d’helicòpter que volava massa baix per la Vila Olímpica de Barcelona

L'aparell provenia de Mallorca i era d'un sol motor, prohibits en aquestes àrees

Els Mossos d’Esquadra han denunciat el pilot d’un helicòpter que sobrevolava la zona de la Vila Olímpica de Barcelona sense complir les característiques tècniques exigides per a desplaçaments d’aquest tipus i a una altura massa baixa. La policia subratlla que a la zona per on es feia el vol hi havia “gran aglomeració d’edificis i persones”.

Els Mossos recorden que d’acord amb la normativa vigent, el vol sobre zones urbanes en naus tipus helicòpter s’ha de fer amb un model amb dos motors, que permeti mantenir l’altura en cas d’avaria d’un dels ginys. En el cas de l’aparell denunciat, detectat per una persona que ho va posar en coneixement de la policia, era monoturbina.

Els Mossos van fer diverses gestions per esbrinar les circumstàncies del vol i identificar l’aeronau. Van descobrir que l’helicòpter provenia de Mallorca i que havia arribat a Barcelona a les deu del matí amb dues persones a bord. Finalment van poder identificar l’aparell i els seus ocupants, un dels quals era instructor de vol.

Amb aquesta informació, els Mossos han iniciat un atestat policial que serà tramès a l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que és l’autoritat competent en la matèria.