Cinc detinguts per extorsionar i segrestar un matrimoni per cobrar un deute

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal format per cinc delinqüents que havien segrestat un matrimoni d’edat avançada a Sabadell (Vallès Occidental) amb l’objectiu de cobrar un deute per un negoci fallit.

Segons han informat avui els Mossos, agents de la Divisió d’investigació criminal van detenir el passat 29 de maig quatre homes de nacionalitats espanyola i italiana, amb edats compreses entre els 18 i els 33 anys, com a presumptes autors d’un delicte de segrest i un d’extorsió.

Anteriorment, havien detingut un altre home de nacionalitat colombiana acusat d’un delicte de segrest i també implicat en el cas.

Els fets es remunten al gener d’aquest any, quan es va produir el segrest d’un matrimoni d’edat avançada, dues persones de 72 anys, a Sabadell com a conseqüència d’un deute que havien generat amb un grup de persones napolitanes que haurien fet una inversió en un negoci d’adquisició de pedres precioses que va fer fallida l’any 2019.

Després d’un procés d’extorsions que va culminar amb el segrest del matrimoni, la seva filla va denunciar els fets i la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la DIC es va fer càrrec de la investigació.

En una primera fase, els agents van aconseguir l’alliberament del matrimoni i la detenció amb ingrés a la presó d’un home de nacionalitat colombiana encarregat de la custòdia dels ostatges.

Els investigadors van poder localitzar el pis a Torre Romeu (Sabadell) on els segrestadors tenien retingut el matrimoni contra la seva voluntat. El grup criminal utilitzava aquest immoble com a pis franc per mantenir-los privats de llibertat mentre els obligaven a gestionar amb el seu entorn familiar l’obtenció de l’import que demanaven per al seu rescat.

La detenció de l’home que s’encarregava de la custòdia dels ostatges va permetre als investigadors obtenir indicis per identificar la resta dels integrants del grup. Un cop aquest primer detingut va ser posat a disposició judicial, el Jutjat de Guàrdia de Sabadell va decretar el seu ingrés en un centre penitenciari el mes de gener d’aquest any.

El decret de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19 va comportar la fugida d’un integrant del grup criminal cap a la província de Granada, per la qual cosa els Mossos van sol·licitar el suport de la Guàrdia Civil per al control d’aquest investigat i la seva detenció en el moment de realitzar les entrades i registres pertinents.

Aquest dispositiu es va realitzar la matinada del passat 29 de maig amb entrades simultànies dels Mossos a Sabadell, Castellar de Vallès i Badia de Vallès, i de la Guàrdia Civil a Villanueva Mesía (Granada), que van possibilitar la detenció de quatre dels membres del grup criminal i la recuperació de documents relacionats amb el negoci fallit que va motivar el segrest.

També es van intervenir aparells de telefonia i suports informàtics relacionats amb els fets, que actualment els investigadors estudien.

Els quatre detinguts en aquesta segona fase van passar a disposició judicial els dies 29 i 31 de maig i el jutge va decretar l’ingrés a la presó provisional de tots quatre. L’operació continua oberta i no es descarten més detencions, segons els Mossos.