Catalunya ha fet fins ara més de 4,7 milions de proves PCR

És la Comunitat on se n'han fet més del conjunt de l'Estat, que n'acumula més de 23,5 milions

Catalunya ha fet més de 4,7 milions de proves PCR per detectar infeccions de covid-19 des de l’inici de la pandèmia el març de l’any passat, segons el registre del Ministeri de Sanitat. És la xifra consolidada fins al 7 de gener d’aquest any, que supera els 5 milions de proves si s’hi afegeixen les proves fetes fins al 14 de gener.
Catalunya lidera el rànquing de proves d’aquesta mena arreu de l’Estat, seguida de Madrid, amb poc més de 4 milions segons la xifra consolidada, i Andalusia, amb prop de 2,8 milions.
Al conjunt de l’Estat s’han fet fins ara més de 23,5 milions de tests PCR, xifra que arriba als gairebé 25 milions afegint-hi els tests de l’última setmana. La taxa de proves per cada 1.000 habitants és gairebé 527.
Els tests PCR són els majoritaris al conjunt de l’Estat, tot i que també se’n fan de ràpids i d’altres tipus. En el cas dels ràpids, a Catalunya se n’han fet fins ara més de 127.000, i al conjunt de l’Estat la xifra supera els 2,8 milions. D’aquest tipus de proves, la Comunitat Autònoma que n’ha fet més és Andalusia amb més de 564.000.

En el cas de la resta de modalitats, al conjunt de l’Estat se n’han fet més de 2,5 milions, i a Catalunya prop de 128.000. També és Andalusia la Comunitat que lidera aquest àmbit amb més d’1,2 milions.