Barcelona valora “positivament” el cribatge massiu al barri de Torre Baró

L'objectiu són 800 proves PCR, perquè hi participi 1 de cada 3 veïns

La tinent d'alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez. ACN

La tinent d’alcalde de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez, ha valorat aquest dissabte “positivament” la resposta veïnal al cribatge massiu del coronavirus que es fa al barri de Torre Baró aquest cap de setmana.

“La recepció d’aquest matí ha estat positiva. Ens hem trobat cues al carrer”, fet que atribueix en part a la difusió impulsada pel consistori, segons ha declarat els periodistes aquest dissabte al costat del secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon.

L’objectiu d’aquestes proves és arribar a 800 persones entre dissabte i diumenge, perquè hi hagi participat un de cada tres veïns del barri, on hi ha uns 2.700 habitants.

Ha recordat que està dirigit de manera voluntària a persones asintomàtiques: “Aquí intentem fer arribar persones que no se senten malaltes ni tenen símptomes”.

És el primer cribatge massiu que es fa a la ciutat de Barcelona, i Pérez considera que l’aprenentatge obtingut en els altres anàlisis que s’han fet a Catalunya “repercutirà” en Torre Baró.

“Aquest és un dels barris amb les xifres més elevades”: mentre que la mitjana a la ciutat se situa en 174 positius per 100.000 habitants, a Torre Baró s’apropa els 500.

Un altre barri de Barcelona especialment afectat és El Besòs i el Maresme, per la qual cosa també es farà un cribatge massiu a partir de dilluns, i no es descarten proves en altres zones de la ciutat.

Condicionants socioeconòmics

Pérez ha remarcat que “els condicionants socials i econòmics són molt importants a tenir en compte”, ja que algunes persones poden tenir dificultat per fer un confinament efectiu i que garanteixi la seguretat dels familiars.

“Tenim una intervenció que va molt més allà de l’estrictament de salut i amb una mirada més comunitària i social”, i ha afirmat que volen prosperar la situació de Torre Baró perquè millori la percepció del barri.