Barcelona engega una campanya de promoció de l’adopció i del voluntariat d’animals

Durant la tardor es programaran una sèrie de tallers per promoure la tinença responsable i explicar i promoure el voluntariat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha tret una nova campanya que sota el títol “A Barcelona, #MillorAdopta!” substitueix la campanya i l’estand presencial que es feia en motiu de les festes de la Mercè i que es repetia per Nadal. Enlloc d’organitzar dues cites anuals, presencials a Plaça de Catalunya, com s’havia fet, aquest nou web vol esdevenir el punt de trobada permanent entre al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) i les famílies que volen adoptar un animal. El nou espai compta amb la col•laboració de Fundació Affinity i una vintena d’entitats de protecció dels animals, que treballen en favor de l’adopció responsable a la ciutat de Barcelona i fan tasques de voluntariat.

En aquesta nova tongada, l’Ajuntament té 8 nous protagonistes: la Laura, la Noa, l’Estrella, l’Aurora, el Guti, el Nen, la Kayla i el Fox, tots ells en la recerca d’una nova família amb qui passar la resta de la seva vida. Sense oblidar que al CAACB uns dos cents animals també  esperen la seva oportunitat!

Com a novetat aquest espai virtual per fomentar les adopcions també presentarà una sèrie de tallers que es faran els mesos d’octubre i novembre per promoure la tinença responsable i explicar i promoure el voluntariat. ‘Aprenem junts’ és el nom del cicle de tallers pensat per aprendre sobre l’adopció, l’acollida, la tinença responsable d’animals domèstics i el voluntariat.

Durant els 6 tallers i les dues visites al CAACB que es programaran, voluntaris i professionals del sector explicaran com fer-se càrrec del benestar de gats i gossos, remarcant la necessitat d’educar a una tinença responsable per evitar abandonaments i traumes. A més, es vol donar a conèixer la importància de mantenir activa la xarxa actual de voluntaris i fomentar-la.

En total, gairebé 200 animals, entre gossos i gats, esperen al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), una família que els doni una segona oportunitat. Els animals no són joguines, són éssers vius que necessiten rebre atencions i afecte durant tota la seva vida. Es calcula que un 14% dels animals que s’abandonen viuen de manera permanent als centres d’acollida. L’adopció és un acte de responsabilitat, de solidaritat i d’humanitat molt gratificant, tant per a qui adopta com per a l’animal adoptat. Cal ser conscient, però, és un ésser viu que ha de rebre les atencions i l’afecte que necessita. Per això, abans d’adoptar-ne un, és important pensar de forma responsable quin s’escollirà, tenint en compte el tipus d’animal, la mida, el pèl, l’edat i el sexe.