Barcelona destinarà 5 milions d’euros a ampliar les terrasses

La intenció del consistori és que les terrasses que actualment tenen quatre taules o menys puguin mantenir-ne el nombre actual

Un grup de persones assegudes a la terrassa d'un bar a la la Rambla de Catalunya en el primer dia de fase 1 a Barcelona. ACN

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 5,19 milions d’euros a l’ampliació de terrasses de bars i restaurants perquè la reducció de l’aforament no impliqui perdre taules.

L’empresa municipal Barcelona d’Infraestructures Municipals (Bimsa) ha licitat per via d’urgència el contracte per a “obres relatives a l’ampliació de l’espai públic per destinar-lo a la reobertura de terrasses”, segons ha avançat Tot Barcelona i ha comprovat Europa Press.

El contracte s’ha dividit en deu lots i durarà nou mesos prorrogables, en una licitació que permet terminis més curts i tancar la recepció aquest divendres 12 de juny.

La intenció del consistori és que les terrasses que actualment tenen quatre taules o menys puguin mantenir-ne el nombre actual, i també proposa que els establiments que no les tinguin puguin disposar d’elles si hi ha espai a prop.

L’Ajuntament vol “fer compatible mantenir les distàncies de seguretat sanitàries amb el manteniment de les taules i de l’activitat econòmica a la ciutat”, i ha demanat corresponsabilitat als restauradors.