Barcelona demana a la Generalitat que permeti reobrir l’oci nocturn de la ciutat

El ple aprova una proposta del PP amb el suport de tots els grups excepte ERC, en contra, i l'abstenció de JxCat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres una proposició del PP que demana a la Generalitat reobrir l’oci nocturn. La proposta s’ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals i la regidora no adscrita excepte ERC, que hi ha votat en contra, i JxCat, que s’ha abstingut.

El regidor del PP, Josep Bou, ha citat com a exemple a seguir el de Madrid i ha justificat que la situació sanitària actual, amb millors dades epidemiològiques, ha de permetre donar una resposta positiva a la reobertura de l’oci nocturn o, com a mínim, mesures menys restrictives respecte els horaris o els aforaments. Bou també ha dit que si no es reobre no es podran “combatre” els macrobotellots patits durant les festes de la Mercè.

Esquerra ha admès que hi ha un “xoc de contraposicions” de drets i necessitats individuals i col·lectives però ha argumentat que l’entorn de l’oci nocturn es considera “de risc de contagis”. En tot cas, ha afegit que els responsables d’Interior i Salut ja han reiterat que es reuniran amb el sector per veure com ha de ser la reobertura a l’interior dels locals.

Per la seva banda, JxCat ha apuntat que esperen que “aviat” es resolgui la reobertura. “És evident que som en el camí de sortida i hem de suposar que els propers dies tindrem magnifiques notícies”, ha dit el regidor Ferran Mascarell.

El representant de JxCat també ha aprofitat la seva intervenció per demanar al consistori que desplegui les mesures “adients” per acompanyar el sector amb “nous suports” i ajuts. També ha reclamat que el govern municipal “lideri la recomposició del model d’oci nocturn”.