Barcelona atendrà 15.000 joves amb un Pla per al Foment de l’Ocupació de 12 milions

L'aportació s'incrementa un 25% respecte als 9 milions destinats a l'ocupació juvenil el 2020

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimarts un nou Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil que inclou quatre àmbits i 59 actuacions amb un pressupost municipal de 12 milions d’euros per acompanyar i formar els joves i així acostar-los a més oportunitats laborals.

En una roda de premsa, el primer tinent d’alcalde i director de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha explicat que aquest pla vol accelerar la sortida de la crisi i que “ningú no es quedi pel camí”.

“Volem garantir que totes les persones joves que estan desocupades tinguin oportunitats de formació i ocupació laboral”, ha afegit el regidor, que ha explicat que aquest pla se suma a les actuacions que ja preveu el Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat.

El pressupost de 12 milions l’aporten Barcelona Activa, el Departament de Joventut de l’Ajuntament, la Fundació Barcelona FP, el Consorci d’Educació de Barcelona i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El 2020 es van destinar 9 milions d’euros als mateixos objectius, i aquest pla suposa un increment del pressupost d’un 25%, perquè les persones joves són un dels col·lectius més afectats per la pandèmia a la ciutat, amb un increment del 29,9% de l’atur.

La comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la Precarietat, Raquel Gil, ha assegurat que la prioritat és tenir joves “formats i preparats” i empreses que els contractin, per la qual cosa també es pretén reforçar l’emprenedoria i els plans d’ocupació a la ciutat.

En aquest sentit, aquest pla proposa mesures a curt, mig i llarg termini per millorar la qualificació professional i la inserció laboral dels joves, especialment en sectors estratègics com el tecnològic i digital, que han creat ocupació malgrat la crisi per la pandèmia.

Els quatre àmbits d’actuació són l’acompanyament i orientació; la formació en digitalització, idiomes i sectors emergents; el foment de la contractació i l’emprenedoria, i l’atenció als joves en situació de vulnerabilitat i precarietat.

MÉS PUNTS D’ATENCIÓ

Entre les mesures que s’inclouen en el pla destaquen reforçar els programes d’atenció com el servei Infojove i ‘Aquí t’escoltem’, que s’ampliarà amb un altre punt al districte de l’Eixample, com també fomentar els tallers de capacitació, autoconeixement i habilitats personals.

A més, es preveu digitalitzar els serveis d’assessorament, formació i acompanyament, i difondre i reforçar els programes de capacitació digital i d’aprenentatge i perfeccionament d’idiomes com l’anglès, el xinès i el rus.

En relació amb l’ocupació i la contractació, es planteja un paquet d’unes 150 contractacions directes de joves a través dels projectes integrals amb contractació, i fisn i tot programes de mentoria per als més joves de 35 anys i també el programa Crea Feina Barcelona, que subvencionen la contractació de joves en empreses afectades per la crisi econòmica.

VULNERABILITAT I PRECARIETAT

També es preveu ampliar el servei d’atenció laboral als joves amb malestar psicològic, es reforçaran els projectes d’atenció a la vulnerabilitat i es crearà la Taula de Noves Oportunitats entre les diverses entitats i agents del sistema, entre d’altres mesures.

Finalment, s’afavorirà la incorporació del col·lectiu jove a les clàusules socials, es continuarà reforçant els punts de defensa de drets laborals i es crearan cicles sobre drets laborals i sectors específics a través de l’assessoria jurídica del Departament de Joventut.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Argimon proposa endarrerir les segones dosis per “maximitzar” la vacunació

Notícia següent

Comencen les obres de millora de la zona lacustre de l’estany d’Ivars i Vila-sana

Notícies relacionades