Barcelona amplia el cribratge de covid-19 a tot el Raval Nord

Els veïns critiquen que les proves "van tard" i que hi ha joves del barri que no segueixen les recomanacions

Carpa habilitada a la plaça de les Caramelles per fer el cribratge massiu del Raval Nord. ACN

El cribratge massiu que ha començat a les 10 hores d’aquest dimarts al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas per a quatre seccions censals del barri del Raval finalment s’ha ampliat a tot el Raval Nord després d’un matí poc concorregut, amb alguns moments en què no hi havia ningú fent cua.

Algunes de les persones que s’han fet la prova PCR han coincidit en explicar a l’ACN que els preocupa que hi ha joves que no segueixen les recomanacions que es fan per evitar la propagació de la covid-19 mentre que d’altres han apuntat que les proves s’haurien d’haver fet abans. La previsió a Barcelona és realitzar 1.500 PCR al Raval entre dimarts i dijous i 1.200 a la Trinitat Vella el cap de setmana.

“Si poguéssim jo i les meves amigues ja hauríem marxat del barri”, ha explicat a l’ACN Ángeles Polo, una dona jubilada que s’ha mostrat preocupada pel compliment de les mesures sanitàries al barri. “Són els nens joves que haurien de venir, jo he estat tres mesos tancada i no m’he mogut per a res fins ara”, ha manifestat. Ha arribat a primera hora amb una veïna després de veure l’anunci dels cribratges en un cartell al carrer. El seu fill li havia demanat que si hi havia molta gent tornés a casa, però ha pogut passar sense esperar-se.

“Molta gent va sense mascareta, s’abracen i estan junts i has de passar per carrers estrets on no es poden complir les distàncies”, ha lamentat la Caridad Martín. Per això considera que els cossos policials haurien de controlar “una mica més” el compliment de les mesures sanitàries. Es va assabentar de la convocatòria per la televisió i la ràdio però finalment s’ha anat a fer la prova en trobar-se una amiga pel carrer que li ha recordat. “Hem vingut perquè som persones de risc”, ha exposat.

Jesús Vicente ha criticat que a les terrasses dels bars la gent encara vagi sense mascareta i fumi, i ha aprofitat per mostrar la seva indignació davant l’actuació que considera insuficient del consistori al barri. En el mateix sentit s’ha expressat Antoni Ríos, que ha afegit que el cribratge massiu “s’hauria d’haver fet l’any passat, perquè un virus no és una cosa d’avui per demà, és un procés, i se sabia de fa temps”, ha afegit.

La Mariana va conèixer que es feia el cribratge pel grup de whatsapp de la comunitat filipina de Sant Agustí. “Ha anat tot molt bé, fàcil, i còmode, sense haver d’esperar, tot i que sorprèn que no hi hagi més gent”. “Els metges han informat, però no sé si la gent s’ho ha pres seriosament”, ha explicat. Ella explicarà als coneguts que s’ha d’aprofitar per fer-se la prova en els cribratges. “Així no cal anar a urgències i esperar, és més fàcil”. “Si no ens cuidem entre nosaltres això anirà a més”, ha reblat.

El cribratge massiu al Raval Nord és per a les persones que no tinguin símptomes, sense restriccions d’edat. La recollida de mostres es fa al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas, a la plaça de les Caramelles, 3, cada dia entre les 10 h i les 20 h.