Barcelona acollirà el VII Global Fòrum del Pacte de Ciutats de Milà per canviar l’alimentació

Tindrà lloc del 19 al 21 d'octubre

Imatge de Barcelona des de la muntanya de Montjuïc. JULIO COLLADO

Barcelona acollirà el VII Global Forum del Pacte de Ciutats de Milà del 19 al 21 d’octubre amb la finalitat de “fer un canvi en el model alimentari”, ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest diumenge.

L’esdeveniment, que forma part del programa dissenyat per a Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, es farà en format híbrid amb una part presencial al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) i es podrà seguir en línia.

Segons l’Ajuntament, l’alimentació està al centre de molts dels reptes que s’han d’enfrontar a escala global i ha assenyalat que diversos informes subratllen que sense una transformació profunda dels nostres hàbits alimentaris “serà difícil aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)” que es defineixen en l’Agenda 2030.

El VII Milan Urban Food Policy Pact (MUFPP) Global Forum reunirà tècnics i representants polítics de diferents ciutats del món i a membres d’agències internacionals, de la comunitat científica i d’organitzacions per abordar “la millor manera de promoure l’alimentació sostenible i fer front a l’emergència climàtica”.

L’esdeveniment és un “punt d’inflexió” que culminarà amb la presentació del The Barcelona Challenge for Good Food and Climate, una eina per ajudar les ciutats a treballar en la transformació dels sistemes alimentaris.