AstraZeneca rebaixa l’efectivitat de la seva vacuna del 79% al 76%

L’empresa farmacèutica AstraZeneca va rebaixar aquest dimecres del 79% al 76% l’eficàcia de la seva vacuna contra la covid-19 en l’actualització d’un estudi als Estats Units després que les autoritats l’instaren a revisar les dades inicials.

Els resultats, molt semblants als originals, també indiquen una efectivitat del 85% contra casos simptomàtics de la covid-19 entre els majors de 65 anys i del 100% contra casos greus de la malaltia o hospitalitzacions. L’estudi es va elaborar amb 32.449 voluntaris als Estats Units, Xile i Perú que van rebre o bé dues dosis de la vacuna d’AstraZeneca o un placebo.

En un comunicat, el vicepresident executiu de AstraZeneca, Mene Pangalos, ha afirmat que “l’anàlisi principal és consistent amb l’anàlisi provisional publicat anteriorment i confirma que la vacuna covid-19 és altament efectiva en adults, inclosos els de 65 anys o més”. També va reiterar que la companyia té intenció de sol·licitar a les autoritats nord-americanes una autorització d’emergència per distribuir la vacuna en aquest país.