Aragonès vol mantenir tancades les fronteres per Setmana Santa

El president valencià demana als territoris veïns que tinguin confinament perimetral per minimitzar moviments

El vicepresident de la Generalitat amb funcions de president, Pere Aragonès, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han parlat de mantenir tancades les fronteres de Catalunya i el País Valencià durant la Setmana Santa.
Segons han avançat diversos mitjans i han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) fonts del Govern, el president valencià ha demanat a Aragonès i als executius de les Illes Balears, l’Aragó, Castella-la Manxa i Múrcia que no permetin la circulació entre territoris durant els festius de principis d’abril. Així, tot i no haver-hi cap acord en ferm com a tal, Puig i Aragonès han coincidit en remarcar la necessitat de no aixecar el confinament perimetral territorial.
Les citades fonts han explicat que la conversa entre Aragonès i Puig s’ha produït “per telèfon aquesta setmana” i va servir perquè ambdós mandataris compartissin preocupacions i manifestessin la voluntat de mantenir el confiament perimetral que no permet sortir ni entrar de la comunitat autònoma. Aragonès i Puig intercanviar informació sobre la situació de la pandèmia de covid-19 a Catalunya i al País Valencià i van emplaçar-se a seguir parlant.

En un comunicat, la Generalitat Valenciana ha detallat que Puig s’ha dirigit a la Generalitat de Catalunya i a la resta de governs limítrofs per demanar-los “treballar conjuntament” per restringir “al màxim” la mobilitat durant les vacances de Pasqua.

La conversa amb els presidents de les Balears, l’Aragó, Castella-la Manxa i Múrcia, així com amb Aragonès, també han servit per acordar una posició conjunta davant del Consell Interterritorial de Salut que se celebra aquest dimecres.