90.000 persones participen a la desfilada del Pride de Barcelona

Aquesta edició s'ha celebrat sota el lema 'Lesbianes visibles i poderoses' amb el hashtag #Bollomami

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Unes 90.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, han participat aquest dissabte a la tarda en la desfilada del Pride Barcelona 2022, que en aquesta edició s’ha celebrat sota el lema ‘Lesbianes visibles i poderoses’ amb el hashtag #Bollomami.

Han partit dels Tres Xemeneies de Barcelona sobre les 18.00 hores, i han acabat a l’avinguda Maria Cristina, on s’ha celebrat una festa que ha posat fi a la desfilada.

Han onejat multitud de banderes de l’arc de Sant Martí, símbol de l’orgull LGTBI+, i els participants han recorregut Barcelona en un ambient festiu, amb carrosses i música.

La majoria dels participants han estat persones joves, encara que també s’ha vist a persones de mitja edat i famílies amb nens, i han portat algunes pancartes de denúncia per l’atac a un pub LGBTI d’Oslo.

Pel que fa a representants polítics, s’ha pogut veure al ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta; a la consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge; a la delegada de la Generalitat a Madrid, Ester Capella; al portaveu dels comuns en el Parlament, David Cid, i al primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, entre altres.