Barcelona destina 161.000 euros per dinamitzar les places de Gràcia

  Es finançaran activitats familiars i de conscienciació cívica per millorar la convivència

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  L’Ajuntament de Barcelona dedicarà 161.725 euros de la taxa turística que ingressa la ciutat a la dinamització de les places de Gràcia, finançant part de les activitats del Pla de Places de la Vila, que comprèn les places de Sol, Revolució, Plaça de la Vila, Diamant i Virreina. Amb aquests diners s’assumiran les diferents activitats que s’hi fan durant els mesos d’estiu i Nadal, com tallers i activitats infantils i familiars, o les diferents mesures de conscienciació per a la convivència a l’espai públic. L’Ajuntament subratlla que les places de Gràcia són un punt de la ciutat que es vol potenciar com a “espai de qualitat” dels veïns i vianants.
  Els més de 161.000 euros es repartiran entre el servei de Quiosc de Jocs de la plaça del Sol i els tallers creatius que s’hi fan -36.000 euros- i els espectacles de circ que es despleguen durant l’estiu -16.000 euros-. També hi haurà 93.000 destinats a reforçar el manteniment de l’espai públic i 10.000 per a dinamitzar activitats durant l’època nadalenca.

  El Pla de Places, on es destinaran els diners de la taxa turística, també inclou un reforç de la presència dels grups de mediació en l’espai públic per solucionar els conflictes respecte els usos de l’espai, el control d’inspecció de llicències per a les terrasses que hi ha les places o les campanyes de conscienciació sobre els sorolls en horari nocturn.

  Aquest és el segon any consecutiu que Gràcia es beneficia de la taxa turística. L’any 2016, l’Ajuntament va destinar gairebé 10.000 euros per a la millora de l’accessibilitat al Refugi antiaeri de la plaça del Diamant. Es va millorar l’accés a persones amb discapacitat visual, amb la instal•lació d’elements informatius en Braille i tàctils, i es va col•locar senyalització podo tàctil.