Barcelona aposta pel canvi a una economia baixa en carboni

  Millorar l’ús de les TIC i protegir el medi ambient, altres eixos de les inversions

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  El Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un conveni en virtut del qual s’invertiran 60 milions d’euros al territori metropolità de Barcelona per, entre d’altres, afavorir el canvi a una economia baixa en carboni. La meitat dels diners provindran dels fons europeus FEDER, que la Generalitat destinarà a aquests projectes, mentre que l’altra meitat els posarà la mateixa AMB. L’execució de les inversions es planificarà fins al 2023.
  En detall, s’invertiran 29,6 milions per afavorir en tots els sectors el pas a una economia baixa en carboni. La partida dedicada a la rehabilitació i millora d’habitatge privat serà de 10,2 milions. La resta es focalitzarà a diferents actuacions en matèria de renovació de flota d’autobusos, suport a la mobilitat elèctrica, depuradores, deixalleries, ecoparcs, il·luminació de vials i de les rondes de Barcelona, edificis municipals, etc.

  També es destinaran 5,2 milions a millorar l’ús i la qualitat de les TIC. En aquest sentit, es vol desenvolupar la plataforma Smart de serveis metropolitans, que ja està implementada en la gestió de la xarxa de parcs i jardins i de les platges metropolitanes, així com en la promoció d’àrees d’activitat econòmica. El nou finançament europeu permetrà incorporar més serveis metropolitans, com el transport públic i la gestió de residus.

  Finalment, l’AMB preveu destinar 25,2 milions a la protecció i la recuperació ecològica al voltant dels espais fluvials del Besòs i el Llobregat, el parc de Collserola i les platges metropolitanes.

  El conveni acordat queda a l’espera de l’aprovació de la Comissió Europea, que ha de reconèixer l’AMB com agent del territori per rebre cofinançament.