Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència per ventades en fase d’alerta

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Aerial view of cityscape of Barcelona, Eixample district and Sagrada Familia

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en fase d’alerta. Fins a les 17 hores, Bombers de Barcelona ha realitzat 26 serveis relacionats amb l’episodi de vent.

Parcs i Jardins tancarà de forma progressiva durant la tarda els parcs de la ciutat.

Recomanacions de prevenció i autoprotecció per ventades

Davant la previsió de vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i atendre les indicacions que es donin pels mitjans de comunicació. Així mateix, es donen una sèrie de consells a tenir en compte per les persones que es trobin a dins de casa o a l’aire lliure.

A casa, cal tancar i assegurar portes i finestres, abaixar les persianes i recollir els tendals, retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixos (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc…).

També cal tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer, ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

Al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat. També cal extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure (patis d’escoles, esports, etc…).