Mig miler de persones omplen el Passeig Marítim de Badalona durant la Diada

L'organització valora positivament l'acte per seguir defensant l'independentisme malgrat les restriccions de la covid-19

Diverses participants a l'acte de la Diada a Badalona. ACN

Més de 500 persones han participat en la concentració que Badalona per la Independència ha organitzat per commemorar la Diada, segons fonts de l’organització. La cita ha aplegat veïns de la localitat i d’altres municipis de l’entorn al passeig Marítim. Centenars de llaços grocs col·locats a la tanca que limita amb la via del tren, han senyalitzat la distància entre els participants, que han dut mascarreta en tot moment.

La coordinadora de Badalona per la Independència, Caterina Teixidó, ha valorat positivament l’acte, tot i que ha admès que “molta gent no s’hi ha sumat per por al contagi”. Amb tot, ha posat en valor la necessitat de seguir defensant l’independentisme malgrat les restriccions derivades de la pandèmia.

Tot i que les previsions inicials passaven per reunir 1.700 persones al passeig Marítim de Badalona, finalment la cita ha estat menys concorreguda i només s’hi han inscrit 500 participants. Tot i això, Badalona per la Independència ha valorat positivament la jornada, donades les restriccions sanitàries i les reticències de membres habituals de l’entitat que sí havien pres part en Diades anteriors.

“Hi ha menys gent que en altres edicions, s’han comprat menys samarretes, però respectem qui creu que no s’ha d’anar a actes multitudinaris tot i dir que compliríem amb totes les normes sanitàries”, ha expressat Caterina Teixidó, coordinadora de l’entitat.

Amb tot, ha advertit que la por a la infecció no ha de privar de “manifestar opinions i sortir al carrer”. Així, ha apostat per mantenir les mobilitzacions i defensar l’independentisme, la llibertat dels líders catalans i el retorn dels exiliats . Part dels participants han vingut en petits grups i s’han concentrat al l’entorn d’un mateix llaç. Aquest és el cas del Josep Escartín, la seva dona i la seva filla: “Jo ja tinc 71 anys i vaig en compte, però veig que aquí respectem les mateixes distàncies que anant al mercat o al carrer”, ha assenyalat.

Les mesures de seguretat també han estat aplaudides per assistents com la Núria, que es mostrava satisfeta perquè s’hagi escollit “un espai a l’aire lliure que permet mantenir la distància”. La Maria Claret, una altra de les participants, també ha aprovat l’organització, si bé ha lamentat que feia molta calor: “A sobre amb la mascareta, era força incòmode”, ha afegit. Així mateix, ha dit que no l’hagués sorprès que finalment la Diada s’hagués suspès. Per la seva banda, el Joan Giró, ha admès que “hi havia motius tant per participar com per no venir”.

L’acte ha arrencat a les 17.14, amb el cant dels Segadors i ha acabat de la mateixa forma a dos quarts de set. Al llarg de la trobada una motocicleta ha circulat pel passeig Marítim emetent per uns altaveus el text del manifest que s’ha redactat per la Diada.