Can Ruti obre dues unitats covid per atendre l’augment de contagis

Al Parc Taulí hi ha 25 pacients a l'UCI amb una mitjana d'edat de 48 anys

Interior de l'edifici annex a l'hospital Trias i Pujol de Badalona. ACN

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha obert dues unitats que tenia tancades per atendre pacients covid, davant l’augment de contagis dels darrers dies. Aquest dilluns al vespre a l’hospital badaloní hi havia 63 pacients ingressats, dels quals 10 són crítics i que tenen en comú el fet de no tenir encara la pauta completa de la vacunació.

Des de l’hospital admeten que els pacients són cada vegada més joves que en anteriors onades. En aquest sentit, el Parc Taulí de Sabadell comptabilitza un total de 68 pacients aquest dimarts, 43 a planta i 25 a l’UCI, amb una mitjana d’edat de 48 anys en els cas dels crítics. Tots dos hospitals, però, treballen amb normalitat i no es preveu desprogramar visites ni intervencions a curt termini.

A Can Ruti, l’única previsió que fan és que segurament s’haurà d’acabar obrint una tercera unitat covid si la pandèmia manté l’evolució actual. L’UCI covid de moment no s’ha habilitat, però podria ser la pròxima a recuperar l’activitat. Pel que fa a l’organització del personal sanitari no ha estat necessari reorganitzar torns de vacances, ni a Can Ruti ni al Parc Taulí.

D’altra banda, Can Ruti ha imposat també una limitació de visites. A partir d’aquesta setmana, els familiars dels pacients hospitalitzats només podran accedir a l’hospital els dimarts, dijous i dissabte de 13 h a 16 h. A més, cada acompanyant haurà de mostrar el seu certificat de vacunació, a excepció dels acompanyants de pacients de les unitats maternoinfantils.