Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Badalona presenta el projecte per reurbanitzar l’avinguda Sant Salvador

Avatar photo

L’actuació s’executarà en dues fases i compta amb un pressupost de 3.808.940 euros

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, va presentar aquest dilluns a la tarda al Centre Cívic Torre Mena el projecte de reurbanització de l’avinguda de Sant Salvador i la cruïlla del carrer Guasch, en el tram comprès entre la carretera de Santa Coloma i la plaça Trafalgar. L’actuació, de la qual ja es va presentar el projecte executiu el passat mes de febrer, permetrà ampliar l’espai destinat als vianants i comporta millores de la mobilitat i l’accessibilitat de l’entorn.

En total es reurbanitzarà una àrea de 8100 metres quadrats amb la voluntat de posar a les persones en el centre del nou espai públic. En aquest sentit, està previst reduir els vials dels vehicles, fer més grans les àrees destinades als vianants i millorar la connexió entre d’aquests espais per afavorir l’ús social espontani del carrer. També es renovarà la vegetació i s’introduirà de nova amb l’objectiu de, juntament amb la instal·lació de pèrgoles al llarg de la nova rambla, aconseguir més espais amb ombra on els veïns puguin resguardar-se del sol. El projecte inclou també la substitució de l’actual enllumenat per fanals LED de baix consum que faran una sensació de major claredat a la zona.

El projecte presentat contempla dues fases d’execució i compta amb un pressupost de 3.808.940 euros, una part del qual és finançat per l’AMB mitjançant el vigent Programa d’actuacions de cohesió territorial (PACTE) 2020-2023. Un cop s’hagi enllestit la licitació de les obres, les actuacions podrien iniciar-se a principis de la tardor i estar acabades en un termini de 8 mesos.

Durant la presentació davant dels veïns del projecte executiu, l’alcalde Rubén Guijarro va destacar que “aquesta reurbanització dignificarà un espai públic molt transitat pel veïnat de Llefià i comportarà la remodelació integral de tot el passeig, l’eliminació de totes les jardineres i la introducció de nou mobiliari urbà”. “Amb la nova avinguda Sant Salvador desbloquegem un projecte molt important per a la nostra ciutat i que fa temps que reclamen els veïns i veïnes de la zona” va assegurar l’alcalde.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les persones discapacitades també tenen dret a vot

Notícia següent

L’exposició ‘Despertar els clàssics’ d’Empordoneses arriba a Roses

Notícies relacionades