Sant Joan Despí vol acabar amb la violència masclista

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha refermat el seu compromís de treball “incansable” per fer front a la violència masclista, que sega la vida de dones pel simple fet de ser-ho. En una declaració institucional, el consistori es compromet a posar els recursos necessaris perquè cap dona hagi de patir mai més la violència masclista.

Durant el mes de setembre, la violència masclista ha colpejat amb especial crueltat i ja són 32 les dones assassinades al llarg d’aquest any 2022. Davant aquesta situació, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una declaració institucional contra la violència masclista.

A la declaració, l’Ajuntament expressa que “la violència contra les dones és una violació dels drets humans i constitueix un dels principals obstacles per aconseguir una societat igualitària i plenament democràtica”.

El consistori fa palesa la necessitat de “posar totes les eines que estiguin al nostre abast i demanar el mateix de la resta d’administracions i de la societat per acabar amb aquesta xacra”.

La declaració finalitza expressant “el compromís de la ciutat de Sant Joan Despí, a través dels seus representants polítics, de lluitar i posar els recursos necessaris perquè cap dona hagi de patir mai més la violència masclista es manifesti aquesta com es manifesti”.