Onze entitats de Granollers incentivaran l’esport femení en una fira aquest dissabte

També hi haurà exhibicions de diverses modalitats a les places de la Porxada i de l’Església

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Dissabte dia 13, entre les 17 i les 20 h, es farà la Fira de l’Esport Femení, una iniciativa que s’emmarca dins dels actes de promoció del Mundial d’Handbol Femení, que tindrà lloc aquest desembre a Granollers, i que ha estat promoguda pel Consell Municipal de l’Esport.

En la Fira, que es farà a la plaça de la Porxada, hi seran presents 11 entitats: el Club Natació Granollers, el Voleibol Granollers, Club Esgrima Granollers, Club Balonmano Granollers, Club Triatló Granollers, Club Atlètic del Vallès, Club Rugby Spartans Granollers, Club Bàsquet Granollers, Club Patinatge Artístic Granollers, Club Escacs Granollers i Fundació Balonmano Granollers. L’objectiu és donar a conèixer els clubs de Granollers que comptem amb equips o seccions femenines i incentivar que més nenes i noies s’apuntin a practicar esport i avançar cap a unes relacions entre homes i dones més justes, tal com preveu el programa municipal d’Esport i Igualtat. A banda dels estands dels clubs també s’instal·larà el xutòmetre del Mundial i s’hi faran exhibicions de triatló, patinatge, esgrima, bàsquet i escacs, a la mateixa plaça de la Porxada. A la plaça de l’Església se’n faran de rugbi i de voleibol.

Només un 31 % d’esportistes federades són dones

Actualment, a Granollers, només el 31 % d’esportistes federades són dones. Pel que fa als càrrecs tècnics dels clubs esportius, només l’integren un 21,7 % de dones i, en el cas de les juntes directives, la proporció és del 27 % de dones, que en càrrecs de presidència i vicepresidència es redueix al 9 %.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Granollers vol promoure la mirada de gènere per transformar l’actual sistema de desigualtats que segrega i jerarquitza allò tradicionalment masculí i femení i els mecanismes d’exclusió en l’esport, tant els més visibles i explícits com aquells que, de manera més invisible i inconscient, perpetuen els estereotips de gènere i la desigualtat entre homes i dones.