Molins de Rei acull aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya Absolut d’Halterofília

La competició es va cancel·lar l’any passat per la COVID-19

El Campionat d’Espanya Absolut d’Halterofília es celebrarà aquest cap de setmana a Molins de Rei, al Poliesportiu Municipal. Participaran 104 esportistes masculins i 107 esportistes femenines, dels quals 6 són molinencs/ques: Marcos Ruiz, Biel Martín, Kilian Gallart, Noelia Caballero, Karla Sánchez i Xènia Caballero.

La competició es dividirà en dues jornades: dissabte 12 de juny, de les 9h del matí a les 19h de la tarda, i diumenge 13, de les 9h a les 16:30h. La competició es farà ininterrompudament durant tot el dia, i cada tanda tindrà una durada aproximada de 2h i 15 minuts. Diumenge, en acabar l’última tanda, es procedirà a fer l’entrega dels trofeus especials i el degut reconeixement a Marcos Ruiz, amb l’assistència de l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, i el regidor d’esports, Ramon Sánchez.

Els i les esportistes s’allotjaran als tres hotels de la Vila: Holiday Inn, Ibis i Calasanz. Un bus llançadora s’encarregarà de traslladar-los dels hotels al Poliesportiu Municipal i, a banda de la competició, s’habilitarà la pista de La Peni com a zona de descans d’aquests i dels seus acompanyants.

Per assistir de públic caldrà respectar les mesures sanitàries vigents; es prendrà la temperatura a tots els assistents, es disposarà de gel hidroalcohòlic a l’entrada i caldrà respectar en tot moment les distàncies de seguretat. Podran assistir-hi un màxim de 240 persones, un 70% de l’aforament del recinte. En acabar cada tanda, el públic haurà de sortir de la instal·lació. Si es volgués tornar a entrar per la següent tanda, es podrà fer sempre que l’aforament ho permeti.

La competició es podrà seguir en rigorós directe, des de les 08:55h de demà dissabte 12 de juny, a través del canal oficial de YouTube de FEDEHALTER.

A la roda de premsa conjunta entre l’Ajuntament de Molins de Rei i la Federació Española d’Halterofília per presentar el campionat, Juan Lama, secretari general de la Federació Española d’Halterofília, ha agraït a l’Ajuntament tot el suport rebut a l’hora d’organitzar aquesta competició a Molins de Rei: “es tracta del campionat més important que hem preparat en els darrers anys i previ als Jocs Olímpics de Tòquio. Esperem que gaudiu tant com nosaltres”.

El regidor d’esports, Ramon Sánchez, ha explicat que “aquest és un punt i seguit en l’evolució dels campionats esportius que es podran fer a Molins de Rei. Estem en contacte amb la Federació Española d’Halterofília i creiem que, a llarg termini, Molins de Rei podrà acollir altres campionats de nivell, inclús, internacional”.

Per la seva banda, l’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “no és casualitat que el Club d’Halterofília de Molins de Rei sigui un dels referents a Espanya i Catalunya”, i afegeix que el Campionat d’Espanya és un motiu d’alegria per diverses raons: “els esportistes tornen a competir després d’un any molt complicat; la restauració i l’hostaleria de Molins de Rei se’n beneficiarà de la dinamització i promoció econòmica d’aquest cap de setmana; i Molins de Rei tornarà a tenir representació olímpica als propers Jocs Olímpics gràcies a la participació de Marcos Ruiz”.

El molinenc Marcos Ruiz participarà en els Jocs Olímpics de Tòquio

El Club d’Halterofília de Molins de Rei ha anunciat que Marcos Ruiz està a les llistes de classificació olímpica de Tòquio 2021 i que viatjarà finalment amb la selecció per representar a Espanya als Jocs Olímpics. El molinenc ara té 24 anys i explica que la seva il·lusió ha estat sempre participar-hi i que les sensacions són bones. “Vull gaudir, no tinc cap pressió per obtenir una posició o una altra, faré el que m’agrada: fer halterofília”. Aquesta competició s’iniciarà el pròxim 23 de juliol, a l’Estadi Nacional del Japó.