Figueres celebra el primer Consell d’Infants després de la pandèmia

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Figueres ha rebut avui, de nou, els membres del Consell d’Infants de la Ciutat. Durant la pandèmia, les trobades van ser telemàtiques i ara s’ha recuperat aquesta presencialitat. Els nens i nenes representants dels diferents centres escolars de la ciutat han pogut veure, alhora, la renovada sala de plens del consistori, totalment modernitzada i adequada a les mesures sanitàries. 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha donat la benvinguda als infants i els ha felicitat de com s’han adaptat durant aquest any de pandèmia, fent possible que el curs escolar, conjuntament amb la comunitat educativa i les famílies s’hagi superat amb èxit “Us volia donar les gràcies per fer-ho possible. Vosaltres, els més petits, heu estat un exemple de com us heu adaptat a aquesta pandèmia, a portar mascareta i a seguir les indicacions en tot moment per aturar el virus”. 

Durant el ple del consell d’infants, s’han parlat de diferents temes i s’han posat sobre la taula diferents propostes, relacionades amb medi ambient, feminisme i educació. El Consell és un espai on els infants i adolescents poden expressar les seves idees i opinions i proposar accions per a transformar la ciutat. És una proposta d’educació en valors que vol sensibilitzar als infants i la comunitat educativa en general, sobre la participació ciutadana.

Objectius

  • Afavorir el dret del infant a participar en la seva ciutat 
  • Que aquesta participació infantil esdevingui un mitjà educatiu pels infants de la ciutat
  • Fomentar la participació de l’escoles d’infantil i primària tant en la creació com en la dinamització del Consell Municipal dels Infants 

Per la seva banda, l’alcaldessa els ha explicat que “tot i la pandèmia, la ciutat no s’ha aturat i durant aquest temps hem desenvolupat diferents accions per millorar la nostra ciutat: hem tirat endavant una campanya de civisme, hem millorat el servei d’enllumenat, hem desencallat la construcció de la nova escola Carme Guasch i hem impulsat un pla de reactivació econòmica entre altres”