La Fira de la Puríssima torna als carrers de Sant Boi

El certamen, en la seva 75a edició, vol recordar els seus orígens agraris i ser l’aparador de la ciutat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Foto de grup amb els dos cartells de la 75a edició de la Fira de la Puríssima de Sant Boi. ACN

La Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat, una de les més antigues de Catalunya, torna entre el 6 i 8 de desembre als carrers de la ciutat després que la pandèmia obligués l’any passat a fer-la majoritàriament online. Tot i recuperar la presencialitat, amb l’objectiu de fer-la “segura” i que els visitants “s’hi sentin a gust”, el consistori ha preparat una sèrie de mesures per evitar grans aglomeracions. Així, no s’instal·laran parades als carrers més estrets del centre del municipi i a les carpes també se’n reduirà el nombre. Per l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, el gran objectiu de la 75a edició és “recuperar una certa normalitat” per tal que la fira torni a ser el “gran aparador de la ciutat”.

Amb el lema ‘¡Fem salut, fem planeta!’’, enguany la fira tindrà 12.000 metres quadrats de superfície expositiva, prop de 200 expositors i, tot i no aspirar a fregar els 300.000 visitants com abans de la pandèmia, preveu omplir de gent els carrers. “No ens fixem objectius quantitatius, volíem recuperar aquest actiu de la ciutat i, tot i la incertesa al voltant de la pendèmia, ho hem aconseguit”, ha celebrat l’alcaldessa durant l’acte de presentació de la fira.

Més enllà de treure les parades dels carrers de l’Alou, O’Donnell, Major i Cerdanya, al centre del municipi, l’esdeveniment recupera la majoria dels espais habituals. A la plaça de l’Ajuntament hi haurà la Fira de Nadal i a la rambla de Rafael Casanova, la Fira del planter. L’espai d’automoció i la carpa comercial seran al carrer de Baldiri Aleu. Com a novetat, la zona del Mercadal acollirà la Fira de la cervesa i el vi i el Vi Cult.

A la part central del parc de la Muntanyeta se situaran el Mercat d’Art Jove i la Carpa Saludable i Sostenible i la zona del llac es reserva a les actuacions i concerts. A la plaça de l’Agricultura hi haurà les activitats per al públic familiar, com ara una granja d’animals, tallers infantils, un rocòdrom, una tirolina i un circuit de seguretat viària.

També es recupera un dels actes més tradicions de la fira: l’esmorzar de pagès del dia 6. Aquest any, part de la recaptació per la venda de tiquets (2 euros) es destinarà a La Marató, que enguany està dedicada a la salut mental.

En record a l’origen agrícola de la fira, als carrers del centre que enguany queden fora del recinte firal s’hi exposaran imatges històriques del certamen i es retrà homenatge als paradistes més importants i fidels.

Per primer cop, la fira compta en aquesta edició amb dos cartells dissenyats pels artistes locals Iván Castro i Eva Sanz. Volen evocar la tradició i l’essència de la fira i se n’han fet dues versions, una diürna i una nocturna, responent a la percepció que es pot tenir de l’esdeveniment segons el moment del dia.