Granollers renova i amplia tres àrees de joc infantils

Aquesta actuació va ser una de les propostes més votades dins dels Pressupostos Participatius

Una de les zones de joc que han estat ampliades a Granollers. Foto CEDIDA

Aquest dimecres al matí s’ha fet una visita a les àrees de joc infantils que s’han renovat i ampliat i que s’inclouen en la proposta “més parcs infantils al centre”, una de les més votades dels pressupostos participatius. Jordi Terrades, regidor d’Hisenda, ha explicat que gairebé tots els projectes escollits en el procés ja s’han executat, només falten els aparcaments segurs per a bicicletes i ha afirmat que “ha estat una bona experiència que volem seguir tirar endavant.

De fet en els pressupostos d’aquest any tenim ja una partida reservada. Probablement, però, hi haurem d’afegir algunes modificacions perquè els projectes seguin més concrets i relacionats amb un espai físic determinat”. En el cas concret de les àrees de joc intantil Albert Camps, regidor d’Espais Verds, ha explicat que les actuacions han generat “nous espais d’aventura, de descoberta i de gaudi i que s’ha apostat per jocs menys tradicionals, inclusius i per a diverses edats”.

Així, a la plaça de la Corona, les actuacions, que han tingut un cost de 48.047,99 euros, IVA inclòs, han consistit en la substitució del cautxú de les àrees existents a la plaça, que estava malmès, així com dos dels seus elements de joc i s’han creat dues petites àrees al costat de la torre d’aigua. També s’ha substituït el balancí existent per una figura estàtica i l’element de gir és més petit. A les noves àrees hi ha un petit element d’escalada, per infants a partir de 2 anys i unes molles, a partir de 4 anys. En aquesta espai encara resta per instal·lar-hi uns jocs verticals inclusius. L’objectiu d’aquesta reforma ha estat ampliar el valor lúdic de la plaça per als infants més petits, un espai que té molta pressió social, que conviu amb dos mercats setmanals i és escenari d’activitat diversa.

A la plaça del Ciclista s’hi han instal·lat dos nous jocs infantils en substitució de l’únic joc que hi havia. El primer element que s’hi ha posat és per a infants de 6 a 12 anys, on poden posar a prova la seva força i equilibri. El segon és una estructura compacta multijoc, integradora i accessible amb cadira de rodes, destinada a infants de 2 a 8 anys. La inversió en aquest cas ha estat de 52.187.66 euros, IVA Inclòs.

Els Jardins de Can Comas també ha incorporat uns jocs especials. Es tracta d’elements de línies molt “netes”, quasi “zen” que aprofiten la llum solar per activar uns leds o per alliberar una llum suau quan es fa fosc. Les molles també aprofiten el moviment de joc dels infants per activar uns leds interns. D’aquesta manera, a més del joc, s’afavoreix l’aprenentatge sobre la generació d’energia solar i cinètica. En aquest cas la inversió ha estat de 34.425,09 euros, IVA inclòs.