Sant Boi adquireix la finca on anirà la nova biblioteca de proximitat

L'equipament, que s'ubicarà al barri de Marianao, completarà el desplegament de la xarxa urbana de biblioteques

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Sant Boi ha adquirit una finca amb la intenció de construir-hi la segona biblioteca de proximitat del municipi. L’entrada en servei d’aquest equipament cultural atendrà en el seu dia una reivindicació històrica de la ciutadania i expressarà la voluntat clara del govern local de promoure i consolidar la igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura, la informació i el coneixement.

Quan es construeixi la futura biblioteca de proximitat, Sant Boi comptarà amb una biblioteca central i dues biblioteques de proximitat, amb la qual cosa es completarà el desplegament de la xarxa urbana de biblioteques de Sant Boi d’acord amb els requeriments del Mapa de Lectura Pública de Catalunya.

Els veïns i les veïnes de tota la ciutat tindran aleshores algun servei bibliotecari a menys de 15 minuts a peu de casa seva.

L’Ajuntament s’encarregarà de la construcció de la futura biblioteca amb l’ajut de fonts externes de finançament. L’equipament s’ubicarà al barri de Marianao, a la confluència dels carrers de Lluís Pascual Roca i Francesc Pi i Margall -molt a prop del CAP Montclar-, en una finca d’uns 1.400 m² on actualment hi ha un edifici antic. L’Ajuntament ha consensuat aquest emplaçament amb l’Associació de Veïns de Marianao i amb la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Un cop adquirida la finca per part de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona ha iniciat l’elaboració del pla d’usos de l’edifici, que servirà per encarregar-ne el projecte arquitectònic. La futura biblioteca tindrà al voltant de 1.500 m2 de superfície, comptarà amb més de 40.000 volums i formarà part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació.