La ciutadania coneixerà l’Agenda Urbana de Gavà amb #MoltdeGavà

És el full de ruta que ha de permetre continuar construint una ciutat encara més sostenible

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha presentat avui la campanya #MoltdeGavà, amb què l’Ajuntament vol compartir amb la ciutadania l’Agenda Urbana de Gavà i el pla d’acció per fer-la realitat.

Aquesta estratègia recull els projectes que s’impulsaran a Gavà d’aquí a 2030 per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, d’acord amb l’estructura i el marc estratègic que estableix l’Agenda Urbana Espanyola, impulsada pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, de la qual Gavà n’és municipi pilot.

L’alcaldessa ha destacat que “el Pla d’acció de l’Agenda Urbana de Gavà és el nostre full de ruta, que ens ha de permetre continuar construint una ciutat encara més sostenible mediambientalment, més cohesionada socialment i més competitiva econòmicament”.

Badia ha manifestat que el lema de la campanya informativa “vol deixar palès que no partim de zero sinó que estem parlant d’un model d’èxit que ara actualitzem per donar un nou impuls que atengui les noves realitats i les noves necessitats”. I ha afegit que “els projectes i accions que recull l’Agenda Urbana contribuiran a refermar la nostra identitat com a ciutat”.

Una personalitat “#MoltdeGavà que ens empeny a avançar des de la proximitat, i també a aixecar la mirada junts amb ambició, amb rigor i amb responsabilitat”.

La campanya, que des d’avui és visible a la façana principal de l’Ajuntament, a places i carrers, i a través de web i xarxes socials municipals està protagonitzada per gavanencs i gavanenques, que han prestat voluntàriament la seva imatge per posar rostre als reptes col·lectius de la ciutat. Uns reptes que es tradueixen, segons Gemma Badia, “en 26 projectes concrets i tangibles que estem preparant, com la nova piscina pública descoberta a Ca n’Horta, el tercer CAP, l’ampliació del parc d’habitatge públic o la nova estació de Rodalies”.

A aquests projectes se sumen iniciatives que estan a punt de ser una realitat, com la Unió de Cooperadors o el projecte Gàvius. També d’altres que tenen una llarga trajectòria: la preservació del sistema dunar, el futur del Parc Agrari o el foment del reciclatge.

Cada projecte del Pla d’Acció de l’Agenda Urbana s’incorpora sota un únic objectiu de l’Agenda Urbana Espanyola, si bé bona part incideixen en altres, valorant-se com a intervencions de transformació integradora.

Objectiu 1. Ordenar el territori i fer un ús racional del sol, conservar-lo i protegir-lo:

Objectiu 2. Evitar la dispersió urbana i revitalitzar la ciutat existent.

Objectiu 3. Prevenir i reduir els impactes del canvi climàtic i millorar la resiliència

Objectiu 4. Fer una gestió sostenible dels recursos i afavorir l’economia circular

Objectiu 5. Afavorir la proximitat i la mobilitat sostenible.

Objectiu 6. Fomentar la cohesió social i cercar l’equitat

Objectiu 7. Impulsar i afavorir l’economia urbana

Objectiu 8. Garantir l’accés a l’habitatge

Objectiu 9. Liderar i fomentar la innovació digital

Objectiu 10. Millorar els instruments d’intervenció i la governança

L’estratègia de Gavà destaca a més per la transversalitat entre els projectes i els impactes que generaran a la ciutat i a la ciutadania. A més es concep com un full de ruta viu, en constant evolució, que anirà incorporant nous projectes i definint en detall alguns dels que ja inclou.