69.000 € d’indemnització a una dona a qui els Mossos van deixar epilèptica

Avatar photo
La dona va patir un traumatisme cranioencefàlic que també li ha provocat la pèrdua d’un 80% d’audició en una oïda

La Generalitat de Catalunya indemnitzarà amb 69.218 euros una dona que va ser víctima d’una bala de foam disparada pels Mossos d’Esquadra.

Assumeix així la proposta de la Comissió Jurídica Assessora sobre el cas, que va produir-se l’any 2019 en el context d’una concentració a Barcelona en contra de la sentència del procés. Segons l’òrgan consultiu, l’actuació dels Mossos d’Esquadra va ser “desproporcionada”.

Segons ha explicat la Conselleria d’Interior, els fets van passar el 18 d’octubre del 2019 durant uns disturbis, tot i que la dona, en el moment de rebre l’impacte de la bala de foam, no es trobava en una zona on hi hagués concentracions ni disturbis.

En un primer moment, Interior defensava que la dona s’havia exposat a “una situació de risc”, sense adoptar mesures “d’autoprotecció” en una situació “altament conflictiva”. L’òrgan consultiu, en canvi, conclou que no es pot acreditar que la dona estigués en una zona on hi havia disturbis i que es trobés en un “context de perill”.

 

Pèrdua d’oïda i epilèpsia, les conseqüències de l’impacte

A causa de l’impacte de la bala, la dona va patir un traumatisme cranioencefàlic que li va provocar la pèrdua del 80% de l’audició d’una oïda i epilèpsia crònica.

Després que la Comissió Jurídica Assessora hagi revisat el cas, ha recomanat a la Generalitat indemnitzar la dona amb 69.218 euros, ja que no s’ha detectat que la dona tingués cap actitud imprudent envers els Mossos. En aquest cas, la indemnització podria haver-se reduït fins als 30.000 euros.

La quantitat indemnitzada, però, és molt més baixa que la reclamada per l’afectada, que demanava 200.000 euros per les seqüeles de l’actuació policial.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els homes amb diabetis tenen un risc més alt de patir malalties renals

Notícia següent

Un menor de 15 anys mort i 2 més de ferits en un tràgic accident de trànsit

Notícies relacionades