Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

L’Hospitalet mostra la vitalitat de les seves galeries d’art durant el Barcelona Gallery Weekend

Avatar photo

Arriba la 8a edició del Barcelona Gallery Weekend afermant la seva presència en el calendari internacional d'esdeveniments del món de l'art

Del 15 al 18 de setembre torna a L’Hospitalet una nova edició del Barcelona Gallery Weekend. Aquest certamen pretén reforçar i fer visible el ric i variat teixit artístic de la ciutat, fomentar el col·leccionisme d’art i posar en valor la labor de les galeries com a espais generadors de cultura oberts a tota la ciutadania.  

En aquesta vuitena edició participen cinc galeries del Districte Cultural de L’Hospitalet: Ana Mas Projects, etHALL, Galeria Alegría, L21 Factory i NoguerasBlanchard. El programa d’exposicions a les galeries es complementa amb una agenda paral·lela de visites guiades per galeristes, artistes i comissàries, performances, xerrades, presentacions i altres activitats especials entorn de l’art contemporani i d’avantguarda. 

El dijous 15 de setembre, s’inauguraran, de manera simultània, totes les exposicions: a partir de les 12 h, per a públic professional, i des de les 18 h de la tarda, per a públic general. 

Artistes nacionals i internacionals a L’Hospitalet   

La nova edició de Barcelona Gallery Weekend comptarà amb la participació, per primera vegada, de L21 Factory: un projecte híbrid fundat a Palma de Mallorca i que el passat mes de març va obrir nova seu al carrer d’Isaac Peral, 7. 

L’artista Rubén Grilo inicia un nou cicle de comissariat a NoguerasBlanchard amb una exposició de Luis García Núñez, Lugán, un dels artistes espanyols més heterodoxos i interessants del panorama nacional de la segona meitat del segle xx. Mostrarà les seves obres audiovisuals-tàctils, fruit de la unió dels seus coneixements com a tècnic electrònic a Telefónica amb la seva activitat artística. 

Damaris Pan presenta a Ana Mas Projects la seva obra més recent, en la qual s’aprecia una síntesi i una contenció pel que fa a la forma i el color, i major presència de figures i cossos. 

La galeria etHALL acull el nou corpus d’obra de Francesc Ruiz, inspirat en l’imaginari de la distribució i la logística i de la materialitat de la impressió de gran format i la seva capacitat de construir mons. 

El pintor Matthew Musgrave, a la Galeria Alegria, observa la naturalesa i la porta al camp de l’abstracció. Lydia Gifford, a L21 Factory, empra en les seves obres la pintura per transformar teixits en obres minimalistes abstractes amb superfícies escarpades, i Hunter Potter (a la mateixa galeria) utilitza figures capritxoses i geomètriques inspirades en el folklore estatunidenc per celebrar les minúcies de la vida quotidiana a escala monumental. 

Activitats paral·leles entorn de l’art contemporani i d’avantguarda 

El programa expositiu de Barcelona Gallery Weekend anirà acompanyat d’una extensa agenda d’activitats complementàries, de diferents formats, a les mateixes galeries, que donaran l’oportunitat de conèixer més de prop els i les artistes i galeristes i aprofundir en les temàtiques tractades a les exposicions. 

L’artista Lydia Gifford oferirà una visita comentada a “Sink in, sink down” a L21 Factory. Serà el dia 15 a les 17.30 h i el dia 17 a les 13 h. Aquest mateix dia, Ana Mas Projects acollirà una conversa entre Damaris Pan i Ángel Calvo Ulloa, en el marc de l’exposició “Un martillo en la cabeza”. En col·laboració amb la Fundación ARCO, Barcelona Gallery Weekend ofereix les rutes guiades ARCO GalleryWalks: itineraris gratuïts a les galeries participants. El 17 i 18 de setembre, a les 17 h i 11 h, respectivament, es faran visites guiades a les galeries participants de L’Hospitalet. Cal fer reserva prèvia a [email protected]. 

El Barcelona Gallery Weekend celebra cada any l’obertura de la temporada artística amb una programació especial a les galeries més rellevants de L’Hospitalet, Barcelona i el Penedès. És un projecte d’Art Barcelona Associació de Galeries. 

El programa es pot consultar al web www.barcelonagalleryweekend.com.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Demà es presenta el llibre “Amor”, de Manel Castromil

Notícia següent

Es presenten les activitats de la temporada adreçades a la gent gran de Vilafranca

Notícies relacionades