Més de 1.800 nens i nenes de l’Hospitalet als tallers de civisme a les escoles

Avatar photo
L’objectiu és ensenyar als alumnes de primària les normes bàsiques de convivència i civisme de forma lúdica i participativa

El programa municipal de l’Hospitalet de Llobregat “Ser cívic és guai!” arribarà aquest curs escolar a més de 1.800 infants d’educació primària de 19 escoles de L’Hospitalet, on els agents cívics impartiran un mínim de 88 tallers de convivència i civisme. Aquestes xifres doblen l’oferta del curs passat i consoliden una iniciativa iniciada fa sis anys a la ciutat.

Els centres educatius poden sol·licitar a l’Ajuntament, a través de la guia educativa Intro, les activitats programades pel Departament de Prevenció, Convivència i Civisme per fomentar la bona convivència i els hàbits cívics a la ciutat, activitats que encara es poden reservar fins al mes de juny.

En la seva presència a les escoles, els agents cívics donen a conèixer als infants la seva tasca i els ensenyen de forma lúdica i molt participativa les normes bàsiques de convivència i civisme. Al mateix temps, engresquen l’alumnat a actuar de forma cívica per millorar la seva escola, el seu barri i la seva ciutat, tot reforçant el sentiment de pertinença.

El programa “Ser cívic és guai!” ofereix dues activitats per promoure el civisme i la convivència: un taller a l’aula per a alumnes del cicle mitjà de primària i una sortida a l’espai públic adreçada als escolars del cicle superior, que també han participat en els tallers.

La finalitat d’aquestes activitats és fer reflexionar els infants sobre els problemes que generen les conductes incíviques i, sobretot, transmetre els valors del respecte, l’empatia, l’estima pel barri i la bona convivència en general, tot fomentant el diàleg com a eina per resoldre conflictes.

A final del curs escolar, com a cloenda de les activitats, se celebrarà la 5a Festa del Civisme amb la presència de l’alumnat que ha participat al llarg del curs en els tallers i les sortides del programa d’educació cívica a les escoles.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Alpicat s’uneix a la campanya ‘Cap Butaca Buida’ per a omplir el teatre

Notícia següent

Barcelona celebrarà per primer cop el Dia Internacional de les Matemàtiques

Notícies relacionades