El Black Music Festival 2021 serà una “Edició Especial” que durarà tot l’any

Avatar photo

Els primers caps de cartell que s’anuncien del Black Music Festival Edició Especial seran Snarky Puppy i Ben L’Oncle Soul, però com sempre, el talent local també hi serà present amb noms com Las Karamba, Lágrimas de Sangre, Koko-Jean feat. Dani Nel·lo o La Sra Tomasa

El Black Music Festival presenta aquest 2021 una Edició Especial que començarà al març, les dates habituals del festival, però que s’allargarà durant tot l’any. El 2021 serà encara un any incert i complicat pels festivals, és per aquest motiu que el gran festival de música negra de Catalunya ha plantejat una edició diferent que comptarà amb una programació de concerts i activitats sostinguda fins a finals d’any sota la marca Black Music Festival Edició Especial. D’aquesta manera es vol garantir una programació el més semblant possible a la que s’ha plantejat en edicions anteriors i alhora assegurar que tots els concerts seguiran les mesures de seguretat pertinents.

Les entrades per aquest Black Music Festival Edició Especial, surten a la venda avui dijous 10 de desembre. La direcció del festival vol remarcar que aquesta és una situació excepcional i que per tant, en futures edicions el Black Music Festival tornarà a les seves dates i programacions habituals.

 

Snarky Puppy – 29 d’agost de 2021 a L’Auditori de Girona
Aquesta formació musical, guanyadora de tres Premis Grammy, compta amb un ampli col·lectiu de més de 30 músics, encara que per a cada concert, el públic no sap fins al darrer moment quants ni quins membres de la banda pujaran a dalt de l’escenari. D’aquesta manera, els estatunidencs s’han guanyat la fama de fer de cada concert un espectacle en viu sense precedents ple d’energia, virtuositat i musicalitat. Snarky Puppy, que va néixer a Denton (Texas) el 2004, és una banda de fusió instrumental liderada pel baixista, compositor i productor Michael League. El grup nordamericà crea jazz, funk, electrònica i rock exploratori i fusiona perfectament un profund coneixement i respecte per la tradició musical amb la innovació sonora i conceptual. A dia d’avui, amb més de 13 àlbums publicats, són un dels noms més respectats a nivell internacional per la música instrumental.

Ben l’Oncle Soul – 6 de març de 2021 a L’Auditori de Girona
Fa aproximadament una dècada que Benjamin Duterde, més conegut pel seu pseudònim de
Ben L’Oncle Soul va publicar el seu debut discogràfic i des de llavors la seva popularitat no
ha deixat de créixer. El francès s’ha convertit en una de les veus amb més cos d’Europa i amb un magnetisme als escenaris que pocs han aconseguit tenir. Ben L’Oncle Soul és tot un mestre a l’hora d’acostar les arrels de la black music a tota mena d’audiències i d’apropar l’esperit de Sam Cooke o Otis Redding al moment actual. Perquè pocs han sabut
fusionar la màgia de Memphis amb les melodies de Detroit i, pel camí, apropar-se al pop
amb molt de respecte.

Lágrimas de Sangre – 13 de març a La Mirona de Salt
Lágrimas de Sangre és una banda de rap combatiu que beu d’estils més enllà del hip hop, com el rock i el reggae. LDS reivindica el “JAIAK BAI, BORROKA ERE BAI” (FESTA SÍ, LLUITA TAMBÉ). Una barreja de cançons festives amb cançons reivindicatives amb lletres ben afilades. Al seu últim disc, Vértigo (Guspira Records, 2019), LDS recupera un so més urbà reivindicant-se com una banda de rap. La COVID-19 no els va deixar amb els braços creuats i van aprofitar el confinament per preparar àlbums en solitari. Still ill ens va presentar Allò que mai no mor (Guspira Records 2020) i Microbio, Oficio y Terapia (Guspira Records 2020). Ara es preparen per tornar a la carretera amb un nou show que inclourà clàssics de la seva carrera, així com algunes de les noves cançons d’aquests discs en solitari.

Koko-Jean feat. Dani Nel·lo – 5 de març de 2021 a l’Auditori Teatre Espai Ter, Torroella de Montgrí

Koko-Jean & The Tonics porten a l’Espai Ter el seu darrer treball Hair Whip amb la col·laboració d’un dels millors saxofonistes del moment: Dani Nel·lo. Koko-Jean, exvocalista de The Excitements vindrà acompanyada amb The Tonics, un quartet format pel bateria Anton Jarl, el guitarrista Dani Baraldés i el teclista i harmonicista Víctor Puertas. Junts donen forma a una de les propostes més sòlides, efervescents i imparables de l’escena barcelonina. En aquesta ocasió estaran acompanyats pel saxofonista i compositor Dani Nel·lo, un dels musics més reconeguts de l’escena del r’n’b i del jazz a casa nostra.

Monica Green – 14 de març del 2021 al Teatre Bartrina, Reus
Monica Green fa més de vint anys que té el seu centre d’operacions a Catalunya, després
d’enamorar-se de Barcelona durant una gira amb The Supremes. Però abans d’arribar al nostre país ja comptava amb èxits francament destacables com enregistrar material al costat de llegendes de la música negra com Johnny Taylor, Eddie Kendricks (The Temptations) o Jason Bryant (The S.O.S. Band).
Project Soul és un show en el qual versiona clàssics del soul, del funk, del rhythm’n’blues i so Motown. I aquí demostra tota la seva força i versatilitat, combinant temes propis amb versions d’artistes tan diversos com Etta James, Aretha Franklin, Michael Jackson, Tina Turner o fins i tot Whitney Houston.

Las Karamba – 19 de març, La Mirona de Salt

Las Karamba es va fundar el 2018 en el si dels carrers de Barcelona, entre el caos, el
tràfic, la ciutat i l’estrès, amb la necessitat d’adquirir forces, combatre pors i canviar la
manera de viure. Va néixer de l’empatia entre set històries de vida. Històries de migracions, herències musicals, i maternitats subversives i diverses, amb la intenció de perseguir somnis, experimentar el potencial i la sensibilitat, de reivindicar el paper de la dona. És una barreja multicultural entre Veneçuela, Cuba, Catalunya, França i Argentina. Una banda que dona lloc a un estil on es fusiona el so, el chachachá, la salsa i la timba, amb el rap, i la música urbana, creant un color nou, especial, contagiós i poderós. Las
Karamba és la veu de totes aquelles dones que van callar, que van estar a l’ombra, que
van lluitar soles, al llarg de la història de la música, i que avui tenen molt per explicar.

Aiala – 7 de març de 2021 al Teatre Bartrina, Reus
La joventut no té per què afegir sempre un plus als projectes musicals. Però sí que ho fa,
indiscutiblement, quan aquesta joventut va fortament lligada a una maduresa artística precoç i sòlida. I aquest és el cas del duet que conformen Jara Aiala i el seu escuder Isaïes Albert. Junts encapçalen aquest projecte musical amb missatge feminista, on conflueixen diversos estils musicals relacionats amb la black music. Emparats per l’excel·lent producció d’un clàssic de l’escena dub catalana i exmembre de La Kinky Beat, Chalart58, han donat forma a Nothing Less Than Art (New Beats, 2019), un disc de debut que marca les claus d’una aventura musical a la qual no resulta gens complicat veure-li un fantàstic futur al davant.

La Sra Tomasa – 12 de març a La Mirona de Salt
La Sra Tomasa són el grup trencador de l’escena, referents d’un so i un estil totalment innovador. Ells ofereixen una fusió d’estils desafiants on combinen sons llatinoamericans (timba, salsa, guaguancó) amb reggae, funk, rap i les tendències més electròniques (drum’n’bass, trap, house…). Tot amb un respecte propi de qui estima la música i respecta els referents musicals. Aquesta combinació explosiva i orgànica ha aconseguit atrapar tant al públic nacional com l’internacional. Van arrancar el 2020 amb el seu tercer disc Alegre pero peligroso (Guspira Records 2020), un disc exquisit amb cançons que combinen l’electrònica i els sons més llatinoamericans, però també aposta per sons més actuals com el trap i el hiphop.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Govern destinarà 946 milions d’euros fins al 2029 per acabar el tram central de la línia 9 de metro

Notícia següent

Espanya suma 373 noves defuncions per coronavirus

Notícies relacionades