Una seixantena de joves informadors s’incorporen al Comú d’Andorra la Vella aquest estiu

Amb l’inici del període estival, el Comú d’Andorra la Vella contracta un total de 162 treballadors eventuals als diferents departaments, amb un cost proper als 250.000 euros

Prop d’una seixantena de joves treballadors eventuals atendran entre juliol i primers de setembre les necessitats dels visitants exercint d’informadors de carrer (45), o bé com a reforç de l’Oficina de Turisme, fent també tasques de guies culturals i de muntanya (11). Aquest matí els han donat la benvinguda la cònsol major, Conxita Marsol, i el conseller de
Cultura i de Promoció Turística, Miquel Canturri.

Des del Comú se’ls ha remarcat que són la imatge de la parròquia i del país per als turistes que visiten Andorra la Vella, per la qual cosa els ha animat a desenvolupar la feina amb rigor i oferir-los una molt bona acollida.

Aquesta és la primera immersió al món laboral per a gran part dels informadors, la majoria dels quals són estudiants i que tenen entre 16 i 25 anys. Enguany, de la mateixa manera que es va fer l’any passat, des del Comú s’ha fet un esforç per incrementar les places de feina eventuals a l’estiu i oferir, d’aquesta manera, un cop de mà a les famílies.

Els informadors turístics, que aquest any porten un uniforme blau, ofereixen servei als turistes al carrer i són, doncs, la primera línia d’informació i suport al visitant, tant per atendre dubtes referents a la  parròquia i al país com per fer enquestes amb tauletes digitals a les zones comercials.

El Comú d’Andorra la Vella contracta enguany 162 treballadors repartits en els diferents serveis, la majoria dels quals ho fan com a informadors turístics o com a monitors de lleure, ja sigui als casals d’infants o bé per donar resposta a l’àmplia oferta d’activitats esportives que s’ofereixen a l’estiu. El cost de les contractacions d’informadors turístics d’estiu és d’uns 70.000 euros, i en total, el Comú destina prop de 250.000 euros per sufragar els salaris del personal eventual de la campanya d’estiu.