Diana Sánchez: “Hem d’aprofitar la nostra situació propícia per a la pràctica de l’esport”

Avatar photo

Sant Julià de Lòria és una de les parròquies destacades en el turisme esportiu durant tot l’any. El lloc de culte dels ‘trialeros’ aposta per ampliar l’oferta turística en aquest àmbit amb noves activitats i consolidar-se com un espai de referències per a la pràctica de l’esport i el benestar. Diana Sánchez, consellera de Turisme i Esports de Sant Julià de Lòria, ens exposa tots els detalls de la proposta turística de la parròquia i de la promoció esportiva.

 

Quina valoració fa de les activitats d’aquest estiu a la parròquia?
Ha sigut molt positiva. Hem vist un increment molt notable de visitants a Andorra. Sant Julià ha seguit la mateixa línia del país. Hem tingut situacions complicades de restriccions entre 2020 i 2021, però ara hem patit un ‘boom’ amb més gent del que era habitual.

 

A Sant Julià en l’àmbit esportiu heu tingut moltes activitats com el Trial o el Somlòria. Han atret el nombre de persones que teníeu previstes?
Sí. Hem de pensar que en el cas del Trial l’any que ve serà la vint-i-cinquena edició que es fa a Sant Julià de Lòria. Per tant, és una activitat mundial molt consolidada a la parròquia i amb una repercussió molt important en tots els actors que l’envolten. De fet, per molts ‘trialeros’ és una cita ineludible. Han de venir tant sí com no. En el cas del Somlòria, es tracta d’un nou esdeveniment amb què fèiem un cap de setmana sencer d’activitats de família. El dissabte es va concentrar en el Tomb Lauredià i diumenge en cicloturisme. A més, tot anava combinat amb una sèrie d’activitats i un dinar popular. El resultat ha sigut molt positiu tant per l’entorn com per la parròquia.

 

La Setmana Europea de l’Esport també va ser una de les novetats. Quina rebuda va tenir?
Vam ser l’única parròquia que ens vam adherir a la Setmana Europea de l’Esport. És un punt a sumar dins de l’estratègia de turisme esportiu i benestar. A part de les activitats que vam desenvolupar per infants i famílies, vam poder comptar amb grans esportistes en actiu i retirats per transmetre els valors de l’esport.

 

 

L’esport és un element central en la vostra oferta turística, oi?
La parròquia de Sant Julià de Lòria està molt ben situada turísticament en l’àmbit de cultura i patrimoni amb activitats consolidades. En l’àmbit dels esports també estem ben posicionats amb el Trial i l’Iron Man. La nostra situació i la meteorologia són molt propicis perquè hi hagi una pràctica de l’esport contínua cada mes de l’any i hem d’aprofitar aquest avantatge que tenim per situar-nos en el turisme esportiu.

 

Una altra pota que han començat a potenciar és la que aporta la marca de “destí turístic sostenible”. Com volen implicar els comerços en aquesta estratègia?
Amb el segell de destí de turisme sostenible hem fet un primer pas i ens ha permet entrar a la xarxa de cicloturisme sostenible de la biosfera. A partir d’ara, hi ha la part dels comerços. Es poden adherir al segell si adopten alguna fórmula que sigui sostenible. El Comú els hi proporcionaria el 50% del cost d’aquesta certificació a tots aquells comerços que es volguessin adherir al segell.

 

Naturland ha tancat amb bons números aquest estiu. Com valora la situació actual?
La projecció del turisme que hi ha hagut a escala internacional ha sigut molt elevada i Naturland no queda fora d’aquesta promoció. La nova marca i el nou projecte ha encetat un procés de transformació que ens aporta molt valor. Ha millorat l’oferta i els seus resultats ens permeten tenir esperança que aquesta millora s’ampliï en el temps. En el nostre projecte electoral portàvem el compromís de professionalitzar Naturland i s’està aconseguint amb bona nota. Estan treballant amb projectes nous, amb noves modalitats de productes i en situar-se com a centre de referència outdoor i d’esquí de fons del país.

 

Al maig van anunciar l’acord per remodelar el poliesportiu i afegir el patinatge artístic i l’hoquei patins. Aquestes noves modalitats poden coexistir amb la resta d’esports que s’hi practiquen o hi ha el perill de no cabre-hi tots?
Són coses que porten vies diferents. L’hoquei ve d’un acord del Govern amb la federació d’hoquei. El pavelló poliesportiu és propietat del Govern i el Comú porta la gestió. Aleshores, s’ha arribat a un acord a tres bandes i pròximament farem una modificació del terra perquè l’hoquei també s’hi pugui practicar. Això no perjudica en cap cas totes les disciplines que ja s’hi estan duent a terme com el bàsquet, el futbol sala, la rítmica o les activitats extraescolars. No és incompatible una cosa amb l’altra. El que ens aporta és una disciplina esportiva més a la parròquia que a més és federativa.

 

 

En la mateixa línia, altres instal·lacions del LAUesport també s’han remodelat. Quins canvis s’han fet?
Hem fet un nou gimnàs. El terra l’hem adaptat nou, hem ficat tota la maquinària nova i inclús ens ha permès ampliar l’oferta d’aquesta maquinària. Amb això vam sumar les dues pistes de pàdel que es van construir el 2021. El que estem fent és sumar activitats per totes les edats i modalitats.

 

Quines previsions hi ha en l’àmbit turístic a l’hivern?
En l’àmbit turístic d’hivern treballem molt en aquelles activitats que són permanents dins de la parròquia com poden ser els circuits de punts d’interès, la promoció de miradors de la parròquia, els itineraris de cicloturisme o l’Iron Man. A banda, no podem obviar l’oferta d’hivern de Naturland que ens aporta un valor afegit com a parròquia: raquetes de neu o excursions de muntanya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Rescaten una dona segrestada en un pis de Barcelona

Notícia següent

Troben 4 membres d’una família, entre ells 2 nenes, morts a casa seva

Notícies relacionades