Andorra relaxa mesures per fer front a la COVID-19

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 42.572 persones i es registren un total de 41.757 altes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Consell de Ministres ha aprovat aquesta setmana, a proposta del titular de Salut, Albert Font, un nou relaxament de les mesures preventives per fer front a la COVID-19. El text, que entra en vigor demà, té una vigència d’una setmana i pot prorrogar-se si el Govern ho considera oportú.

Així, el Decret recull que tot el personal que treballa en centres sociosanitaris podrà dur a partir de demà mascareta quirúrgica per treballar –fins ara el personal assistencial havia de dur-la FFP2–.

D’altra banda, ha indicat el ministre Portaveu, també es deixa sense efecte que les persones que sol·liciten una autorització d’immigració que impliqui una estada al Principat superior o igual a trenta dies consecutius hagin d’acreditar estar immunitzades –o bé haver passat la malaltia o bé per estar vacunades front la COVID-19–. La mesura es pren donada l’afectació actual de la pandèmia, en que malgrat els casos diaris la pressió sanitària és molt baixa.

Finalment, l’Executiu ha acordat actualitzar la quantitat amb la que Govern remunera els metges quan presten servei al Centre Intermedi de Control (CIC). El CIC és el dispositiu d’atenció que assisteix els usuaris que presenten símptomes moderats i compatibles amb la COVID-19, que requereixen valoració però no compleixen criteris d’ingrés i s’activa depenent de les dades epidemiològiques del moment.

Actualització sanitària 18 de maig del 2022

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 42.572 persones i es registren un total de 41.757 altes. El total de defuncions fins a la data és de 153. El nombre d’actius se situa aquest dimecres en 662: hi ha 2 persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i no hi ha ningú a l’UCI. Finalment, des de l’inici del Pla de vacunació s’han administrat 157.253 vacunes – 58.125 primeres dosis, 57.468 segones i 41.660 terceres–.