Ordino i Creand Fundació organitzen un concert del reconegut quartet ’40 Fingers’

El grup reinterpreta famoses peces del pop i del rock, clàssics de la música moderna i populars bandes sonores, arranjades per a quatre guitarres

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
© Simone Di Luca

El conegut quartet acústic de guitarres 40 Fingers, reconegut mundialment per les seves reinterpretacions icòniques de peces musicals de rock, pop i bandes sonores de cinema i sèries de televisió, actuarà el proper 20 d’octubre, a les 21 h, a l’Auditori Nacional d’Andorra. El Comú d’Ordino i Creand Fundació organitzen aquest concert, en el qual es podrà escoltar un ampli repertori de peces originals i covers de clàssics populars  de la música moderna arranjats per a quatre guitarres. 

El quartet 40 Fingers és un fenomen crossover italià creat el 2017. Aquests quatre guitarristes, Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Enrico Maria Milanesi i Andrea Vittori, exploren noves galàxies de so amb un ampli repertori  de diferents estils, que va des del rock i el jazz, fins a la música llatina i famoses bandes sonores. Cada músic té una destacada història musical al darrere i una trajectòria diferent. Junts, exploren nous sons amb la tècnica  del fingerpicking, combinada amb el seu estil únic que atrapa el públic. 

© Simone Di Luca

El grup crea un univers musical que fa viatjar el públic des de peces d’Astor Piazzolla fins als Beatles; de  Beethoven o Vivaldi a The Police, Dire Straits o Eric Clapton. L’arranjament que van fer de Bohemian Rhapsody de Queen ha estat àmpliament aplaudit i escoltat a internet, i han estat mereixedors de l’agraïment del grup, que ha dit “Thanks to 40 Fingers for creating this quite lovely version of Bohemian Rhapsody”.  

La passió que comparteixen pel cinema i les bandes sonores els ha portat a reinterpretar versions de famoses  partitures de pel·lícules, entre les quals es troben dos temes de John Williams per a Star Wars, i també Harry Potter, un medley de Disney i Game of Thrones. 

Entre el seu ampli repertori, en els seus concerts ofereixen covers de Libertango d’Astor Piazzolla, Message in  a Bottle de The Police, Bohemian Rhapsody de Queen, Hey Jude de The Beatles, Hotel California de Felder,  Henley i Frey, Sultans of Swing de Dire Straits, Per Elisa de Beethoven, Star Wars, Disney o The Last of the  Mohicans de Trevor Jones, entre altres. 

40 Fingers té més de 90 milions de visualitzacions online.