La Ciutadella de Calafell participa en el 23è Cap de Setmana Ibèric

Portes obertes i activitats gratuïtes, el 7 i el 8 d’octubre, per a divulgar el coneixement de la cultura dels ibers

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Ciutadella Ibèrica de Calafell participa els dies 7 i 8 d’octubre en la 23a edició del Cap de Setmana Ibèric. El jaciment farà portes obertes, amb entrada gratuïta, per divulgar el coneixement de la cultura dels ibers. La iniciativa és compartida pels jaciments ibèrics d’arreu de Catalunya, que formen la Ruta dels Ibers, que cada primer cap de setmana d’octubre proposen un tema que centra aquesta gran festa de la cultura.

La Ciutadella estarà oberta, de forma gratuïta, dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores, i diumenge, de 10 a 14 hores. A més, s’han programat dues activitats:

  • Una visita guiada, dissabte: “Sobre guerrers i pagesos”. A les 11 hores.
  • Una visita guiada, diumenge: “Colors que marquen la diferència”. A les 11 hores. Activitat de caire familiar.

Totes dues són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia, al telèfon 977 69 46 83 o al correu calafellhistoric@calafell.cat, ja que l’aforament és limitat.

Aquest 23è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a retratar personatges de totes les classes socials i activitats professionals que formaven la societat íbera. Es parlarà de prínceps, pagesos, comerciants, artesans, guerrers, teixidors… En definitiva, com expliquen els organitzadors, les dones i els homes que van habitar els mateixos espais que nosaltres fa més de 2.000 anys.

El dels ibers és un món ple d’incògnites, enigmes i textos sense desxifrar, i preguntar-se qui era cadascú, com eren aquells individus, és una tasca difícil, una aventura que ens exigeix fer ús de la imaginació. I és que els ibers ens desconcerten per la seva vida devia ser molt distinta de la nostra, i alhora ens atrauen perquè, passejant per les restes d’un jaciment o davant la vitrina d’un museu, ens els sentim propers, sentim que podríem ser nosaltres.

Podeu compartir les vostres experiències durant aquest Cap de Setmana Ibèric amb l’etiqueta #csi_ibers. Aprofitem per recomanar la ciutadania que es mantingui informada mitjançant els canals de comunicació de l’Ajuntament per estar al dia de qualsevol canvi que pogués produir-se en el programa, per raons meteorològiques, organitzatives o d’altra mena.