Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Novetats a les Jornades de Cuina de Tardor de la Massana

Avatar photo

Es presenta l’estratègia 'La Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible'

Les Jornades de Cuina de Tardor, que s’emmarquen dins les accions de la Massana Fogons, amplien el seu concepte, introduint novetats tant pel que fa a la seva filosofia com pel que fa a l’oferta, amb moltes activitats per viure experiències.

El passat mes de juny, es va presentar l’estratègia la Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible, que estableix els criteris de respecte medi ambiental que seran presents en totes les accions que es portin a terme. “Vull agrair als restaurants que s’hagin implicat amb aquest projecte conjunt, que ens permetrà evolucionar cap a una gastronomia sostenible, respectuosa amb els recursos naturals, que prioritzi els producte local i de temporada”, afirma el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà.

Aquesta nova manera de concebre la gastronomia ja és present en els menús de les Jornades de Cuina de Tardor, que compten amb la participació de setze restaurants dels diferents pobles de la Massana: Carroi-Abba Xalet Suites Hotel, Molí dels Fanals, Shiami’s, Babek Restaurant, Gaucha Andorra, Hostal Palanques, Don Piacere, Angelo, Fugazzeta, Versió Original, Sentro’20, Borda Eulari, Toc-Anyós Park, Émo-Hotel Palomé, Borda El Pebre i Oolong Coffe&Brunch.

Els menús inclouen, d’una banda, productes locals com els embotits (bull, donja, bringuera..), la carn d’Andorra, els ous o melmelades del Pastador. D’altra banda, els protagonistes són els productes de temporada, com la carbassa, els bolets o les castanyes. Amb tot això, els restaurants ofereixen plats tan suggeridors com “Botifarra artesanal de Cal Jordi d’Andorra en dues coccions, amb puré trufat i salsa de Porto”, “Bunyol de formatge del Principat amb confitura de maduixa feta a Andorra”, o “Flam de mató de proximitat amb mel, figues i fruits secs”.

A més dels menús dels restaurants, i després de la bona acceptació de la passada edició, és tornarà a fer el tast de vins, amb MGI Gastronòmic, una manera divertida i amena de conèixer diferents vins ecològics, de tradició i proximitat.

L’enginyera agrícola, experta en sostenibilitat, i assessora de la Massana Fogons, Katia Juárez, afirma que “estem parlant de propostes d’alta qualitat que demostren que la gastronomia sostenible és deliciosa i creativa, a més de comptar amb el propòsit de ser respectuosa amb l’entorn”.

A més de gaudir dels menús, les Jornades inclouen diverses propostes gratuïtes. Comencen aquest mateix dissabte amb una sortida a la muntanya per aprendre a fer una adequada recol·lecció dels bolets. Anirà a càrrec del micòleg Manel Niell, biòleg i investigador, que ensenyarà a reconèixer els bolets sostenibles però també com tallar-los o respectar el grau de maduració.

Les activitats a l’exterior es completen amb una sortida als berenadors de la parròquia per aprendre a fer una graellada familiar. El formador, Guillermo Hernández, ensenyarà a utilitzar els fogons i a preparar la millor barbacoa.

També hi haurà cursos de cuina d’aprofitament, amb Kattia Juárez, que oferirà receptes i trucs per aplicar a la cuina, amb els quals es pot estalviar temps i diners, a més de contribuir a fer que la gastronomia familiar sigui més sostenible.

Per tancar l’oferta d’activitats, s’ha organitzat una exposició fotogràfica de set “foodies”, amb creacions pròpies o receptes clàssiques de restaurants de la Massana. Les seves fotografies mostren el producte local, la recepta tradicional i els ingredients de temporada. La mostra es pot visitar al vestíbul de les Fontetes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ATENCIÓ: Les noves motos camuflades que fan servir els Mossos per multar

Notícia següent

Comencen a construir les cases a la presó de Trinitat Vella de Barcelona

Notícies relacionades