Les Nits d’estiu als museus tornen, del 2 de juliol al 18 de setembre

Torna l’estiu i això és sinònim, també, de la tornada de les Nits d’estiu als museus,  un dels clàssics que amenitzen els vespres dels estius andorrans. La Taula de  Museus d’Andorra és la impulsora d’aquest projecte en què enguany participen  onze institucions públiques i privades que sumen esforços per oferir una  programació conjunta, de qualitat i amb un alt contingut d’ADN autòcton. “Són  activitats pensades pel públic de casa i generar un incentiu més per apropar-se als  museus del país”, ha destacat durant la roda de premsa de presentació del  programa el tècnic de Museus, Eduard Tarrés.  

Totes les entitats organitzadores (Museu Carmen Thyssen Andorra, MW Museu de  l’Electricitat, els comuns de Canillo, Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes Engordany i el Ministeri de Cultura) s’han unit per oferir un seguit d’activitats que  s’iniciaran el 2 de juliol i s’acabaran el 18 de setembre. Així, tal com han explicat els  diferents tècnics dels museus associats en la presentació del programa, les Nits  d’estiu comptaran amb 45 activitats, gran part de les quals seran gratuïtes, per  tenyir de festa cultural les nits d’estiu.  

El tret de sortida serà el 2 de juliol al Camí Hidroelèctric d’Engolasters, amb una  visita inèdita i una observació astronòmica, i el punt final el marcarà un duo de  l’ONCA a l’era gran de Casa Rossell. Al llarg de tot aquest període i destaquen les  diferents rutes de descoberta d’Encamp organitzades per Casa Cristo; el joc  d’escapada ‘La Mina’ per descobrir la Ruta del Ferro; la sessió de curtmetratges  infantils a la vora del llac d’Engolasters; l’exposició de Toulouse-Lautrec al CAEE;  les diferents rutes teatralitzades per Andorra la Vella i l’espectacle de dansa  contemporània al Santuari de Meritxell.  

“Sumem museus més altres disciplines plàstiques amb la voluntat d’arribar al  màxim de gent possible, i ho fem contant amb l’estreta col·laboració dels artistes  del país”, ha destacat la cap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra,  Teresa Areny.  

Així, tot el programa compta amb música, visites teatralitzades, jocs d’escapada,  cinema, dansa, microteatre, tastos de vins i itineraris, entre moltes altres propostes.  Per tal de respectar les mesures sanitàries actuals a causa de la COVID-19 cal  reservar les activitats amb antelació a través del www.museus.ad i www.agenda.ad