Calafell se suma a la commemoració del Dia de l’Orgull LGBTI

El consistori proposa a la ciutadania diverses activitats i accions per a adherir-s’hi

’Ajuntament de Calafell se suma un any més a la commemoració del Dia de l’Orgull LGBTI, el proper 28 de juny. Amb aquest motiu, s’han organitzat diversos actes, que es desenvoluparan amb mesures de seguretat Covid-19.

El mateix dia 28, hi haurà una campanya a les xarxes socials municipals que recordarà que l’Orgull commemora l’allibertament sexual, afectiu i de gènere. També que la llei garanteix els drets de les persones LGBTI i estableix que l’LGBTI-fòbia és un delicte. Finalment, aquesta acció recordarà que l’Ajuntament de Calafell disposa del Servei d’Atenció Integral LGTBI+, que ofereix informació, acompanyament, atenció psicològica i assessorament jurídic.

També el 28 de juny, el Castell de la Santa Creu de Calafell tindrà una il·luminació especial commemorativa. En la mateixa jornada de l’Orgull, les biblioteques públiques del municipi elaboraran un llistat de material sobre el tema i el divulgaran mitjançant les xarxes socials.

A més, proposem a tota la ciutadania que comparteixi a les xarxes socials imatges amb els colors de la bandera LGTBI, amb alguna etiqueta al·lusiva. Convidem, per exemple, a fer fotos o fer-se fotos als bancs pintants amb aquests colors a diferents indrets del municipi: carrer Sant Pere, plaça de Catalunya i Passeig Marítim a l’entrada del Port.

I el dia 30, es farà la projecció del documental “En femme”, una pel·lícula dirigida per Alba Barbé Serra. Serà a les 19 hores, al centre cívic Montse Civit de Segur, amb un aforament limitat a 30 persones i inscripó prèvia al correu sailgbti@calafell.org o al telèfon 977 69 90 09 (extensió 2773). L’acte comptarà amb la participació de l’autora.

Finalment, l’Ajuntament ha repintat les banderes LGBTI que hi ha pintades a voreres de diferents carrers.