Guia per anar a votar a les eleccions generals del 2 d’abril

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest diumenge 2 d’abril els andorrans triaran un nou Consell General, del qual també sorgirà el pròxim Govern. En aquestes eleccions generals, estan cridades a votar un total de 29.958 persones, un 9,82% més que fa quatre anys. Encara que més d’un quart dels electors ja han exercit el seu vot per mitjà del vot judicial a la Batllia, que acaba el dissabte 1 a les 13.00 h, el diumenge serà el dia en què la majoria dels ciutadans participaran en els comicis.

 

Horaris de votació

Els electors podran votar el diumenge als col·legis electorals on estiguin censats entre les 9.00 hores i les 19.00 hores. Durant la jornada electoral, també s’informarà sobre les dades de participació en alguns moments determinats del dia: participació a les 13.00 h, participació a les 17.00 h i la participació final al tancament de les urnes a les 19.00 h. A mesura que avanci l’escrutini els resultats s’aniran definint i, un cop siguin definitius, es proclamaran els resultats. La Ciutat informarà sobre com es troba aquest escrutini.

Dos vots

Com marca la llei, cada ciutadà podrà dipositar a les urnes dos vots.  Per un costat, el de la llista territorial, que és diferent a cada parròquia. La llista guanyadora aconsegueix els dos consellers generals que es reparteixen a cada parròquia. D’altra banda, hi ha el vot a la llista nacional, la qual tria tot el país i reparteix 14 consellers generals de manera proporcional. Enguany s’han presentat 6 llistes nacionals, que presenten els candidats a Cap de Govern de cada coalició: Xavier Espot (DA + CC + ACO + UP + Independents), Pere López (PS SDP +), Josep Maria Cabanes (Liberals), Carine Montaner (Andorra Endavant), Judith Pallarés (Acció) i Cerni Escalé (Concòrdia).

Pots consultar totes les llistes territorials aquí: