Grandvalira amplia la seva oferta d’oci

Ha volgut evolucionar després de 30 anys

Grandvalira és molt més que neu i esquí. Grandvalira és una estació que ofereix infinitat de propostes per a tots els gustos i en qualsevol època de l’any. I l’estiu és un altre moment idoni per gaudir de la muntanya andorrana i de la gastronomia que l’estació proposa també durant els mesos més calorosos de l’any.

Un dels restaurants més emblemàtics de Grandvalira és el del refugi del Llac de Pessons. Situat en el sector de Grau Roig, a 2.350 metres d’alçada, el restaurant ofereix la millor gastronomia d’alta muntanya, amb l’aval dels més de 30 anys d’experiència durant els quals la carta ha evolucionat, obrint-se a la innovació però sense perdre mai de vista la tradició.

La proposta del restaurant Llac de Pessons, basada en arrossos de muntanya, carns a la brasa i plats típics com l’escudella o el trinxat, es pot gaudir no només durant la temporada de neu sinó també durant la d’estiu. Tal com destaca el director de restauració de Grandvalira – Pas de la Casa-Grau Roig, Carles Jordi, Grandvalira “és un destí gastronòmic durant l’estiu” gràcies a “l’oferta de primer nivell” de les seves propostes, com la del Llac dels Pessons, “un dels punts més emblemàtics de l’estació”. Perquè les vistes des del restaurant al llac que li dona nom són de les més espectaculars de l’estació. Si a l’hivern impacta el llac glaçat i la blancor de la neu cobrint les muntanyes, a l’estiu no és menys idíl·lica la zona, que es vesteix de verd per fer les delícies dels amants de la natura i de la fotografia.

Precisament per posar en valor la proposta gastronòmica estiuenca del sector de Grau Roig i, concretament, del restaurant Llac de Pessons, s’ha celebrat una jornada gastronòmica en que una cinquantena de convidats han pogut degustar alguns dels plats de emblemàtiques marques com Cal Tomàs, Colmado Singular, Ben Fumat, Sauleda i Sandro Dessi. Mentre que la beguda l’han posat el celler Casus Belli conjuntament amb altres vins d’Interollinac, i digestius l’Hostia de Magatzems Coma.

Pel que fa a l’ambientació musical ha anat a càrrec del trio format per Elisa Mas, Marc Riba i Landry Riba, especialistes en actuacions en entorns naturals i de muntanya, que han acompanyat l’àpat amb les seves particulars versions de grans èxits dels anys 80 i 90. Però la proposta gastronòmica per a l’estiu a Grandvalira és molt més àmplia. A banda del restaurant del Llac de Pessons, l’estació ofereix propostes gastronòmiques de tot tipus i per a tots els gustos.

També en el sector de Grau Roig es troba la clàssica Brasserie Piolet, el lloc ideal per gaudir de la muntanya i de la natura i recuperar les forces després de recórrer la zona. La seva especialitat també és la cuina de muntanya, amb receptes tradicionals en les que destaquen especialment les carns a la brasa.

Al sector de Canillo destaca el Roc de les Bruixes, un espai familiar i acollidor en el que es poden degustar plats com el trinxat dels Pirineus, carns cuinades a baixa temperatura o al grill i delicioses postres casolanes.

Totalment diferent és la proposta que arriba des del sector de Soldeu. El Wine & Meat Bar by Jean Leon és un restaurant bistronòmic que ofereix productes d’alta gama però amb un servei desenfadat i proper.

En aquest espai, es poden degustar tant embotits i productes enllaunats premium, com carns excel·lents cuinades a la brasa. Tot, maridat amb els millors vins de la marca del Penedès Jean Leon. Propostes per a tots, que permeten gaudir de la muntanya i combinar un bon àpat amb les activitats que Grandvalira ofereix a l’estiu.