Estades esportives d’alt nivell a la piscina olímpica Serradells d’Andorra

El duet de la selecció d’Israel de natació sincronitzada format per Shelly Bobritsky i Eden Blacher i 65 nedadores del Club Natació Kallípolis s’entrenen aquests dies a la reestrenada piscina olímpica

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Centre esportiu dels Serradells recupera les estades d’esportistes d’elit  que es desplacen a Andorra la Vella motivats tant per la destinació, com  per les instal·lacions de qualitat i la possibilitat de fer entrenaments en  alçada. A banda de la recuperació de la piscina olímpica pels usuaris, un  dels objectius importants per al Comú d’Andorra la Vella és acollir de nou  estades internacionals. Així ho ha posat de manifest el conseller d’Esports  i de Joventut, Alain Cabanes, durant una sessió d’entrenament de dos  equips de natació sincronitzada que són als Serradells aquests dies sota la  supervisió d’Anna Tarrés, ex-seleccionadora d’Espanya i d’Ucraïna de  natació sincronitzada.

D’una banda, des del 30 de novembre i fins aquest dijous 8 de desembre,  el duet de la selecció d’Israel format per Shelly Bobritsky i Eden Blacher  s’entrenen a la piscina olímpica del Centre. El tàndem de nedadores va  obtenir la 6a plaça al Campionat europeu de Roma 2022 (és 8è a l’Olympic  Ranking). En paral·lel, 65 nedadores del Club Natació Kallípolis, amb més  de 50 anys de trajectòria i que, entre d’altres, ostenta la Medalla d’Or al  mèrit esportiu de Barcelona, realitzen una estada als Serradells entre el 3 i  el 6 de desembre. Les joves, a banda d’avançar aquests dies en la progressió de les seves coreografies, han tingut l’oportunitat de veure en  acció i d’aplaudir les actuacions de les nedadores olímpiques israelianes.

Anna Tarrés ha explicat que fa gairebé 20 anys que és usuària dels  Serradells, on organitza estades esportives de primer nivell en unes  instal·lacions que qualifica d’excel·lents, així com la qualitat dels hotels i  l’oferta comercial i turística de la capital. L’ex-seleccionadora d’Espanya i  Ucraïna de sincronitzada recorda que la piscina dels Serradells va ser on es  van crear importants coreografies guanyadores de campionats o  olimpíades.

Tarrés assessora aquests dies el duet de l’equip olímpic israelià, entrenat  per Svetlana Blecher, qui ha assegurat que tot i ser el primer cop que visita  Andorra repetirà segur en tractar-se d’un país excepcional que compta  amb uns molt bons equipaments esportius.

El Centre esportiu dels Serradells acumula ja algunes reserves d’equips  d’elit rellevants, com la selecció espanyola de waterpolo, que mostren el  seu interès per fer-hi jornades d’entrenaments o estades de  pretemporada.