Andorra negocia un Acord d’Asocició amb Lituània

Xavier Espot s’ha reunit amb el president de Lituània, Gitanas Nausėda

Durant la 77a Assemblea General de Nacions Unides, el cap de Govern, Xavier Espot, s’ha reunit amb el president de Lituània, Gitanas Nausėda, amb el qual ha pogut compartir l’estat actual de les negociacions de l’Acord d’Associació. El cap de Govern ha agraït al president lituà les conclusions emeses pels 27 Estats membres en el si del Consell de la Unió Europea, en les que es va fixar la finalització de les negociacions en acabar el pròxim any 2023.

En aquest sentit, Espot ha refermat a Nausėda el compromís del Govern amb la Comissió Europea de treballar d’acord amb aquest calendari i assolir un acord que respecti els principis del mercat interior i, alhora, les particularitats d’Andorra.

En la trobada, en la que també han exposat l’actualitat política, social i econòmica dels dos països, han tractat de forma específica la situació dels països de l’est d’Europa en el context actual de guerra a Ucraïna, i Espot ha explicat totes les mesures que el Govern ha adoptat per sancionar Rússia. Els mandataris han acordat la necessitat de reforçar les relacions bilaterals entre els dos països, i que s’explorin diferents possibilitats en aquest sentit durant la visita oficial de Maria Ubach a aquest país prevista per a començaments del mes de novembre.