L’Escola d’art d’Andorra presenta la proposta “PXELKHRÔM”

Avatar photo

L’Escola d’art del Comú d’Andorra la Vella i el Museu Carmen Thyssen Andorra s’embranquen, per quart any consecutiu, en un nou projecte  artístic i col·laboratiu perquè els alumnes tinguin el seu espai de creació i  exposició al museu. La proposta s’anomena PXELKHRÔM, i planteja una mostra en la qual participaran de forma conjunta els estudiants de l’escola  per tal de crear una obra inspirada en l’exposició temporal KHRÔMA: L’univers emocional del color

La proposta de l’Escola d’art va més enllà del caràcter emocional del color,  en el qual se centra l’exposició temporal del museu, i pretén incidir en  l’aspecte lúdic. Des d’aquesta perspectiva s’ha volgut trencar amb l’obra  individual, de manera que la proposta de cada alumne formarà part de  l’exposició, esdevenint un píxel cromàtic, fusionant-se per crear una obra  global. La cap de l’Escola d’art, Neus Mola, explica que aquest any,  l’exposició s’ha concebut “des d’una mirada totalment juganera, amb una  voluntat transgressora i sobrepassant els límits”. Sobretot, puntualitza, pel  fet que el visitant podrà “tocar les obres i, fins i tot, canviar-les de lloc. Serà partícip de la composició final de l’obra”. 

Com cada any, els alumnes s’han inspirat en una de les obres de  l’exposició temporal amb dues premisses: el format 20×20 cm i el  dominant d’un color, obert a totes les disciplines artístiques. Així, es podrà  trobar a l’exposició pintura, fotografia, gravat, esmalt, ceràmica,  marqueteria i joieria. L’objectiu és que la varietat de tècniques enriqueixin  els quatre panells pixelats de color que conformen la mostra dels alumnes.  

La cap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra, Teresa Areny,  recalca la importància de crear lligams i sinergies entre entitats que  fomentin l’art, “en aquest projecte concret amb l’Escola d’art obrim les  portes als alumnes perquè creïn les seves interpretacions artístiques i  després oferir un espai per poder-les mostrar, amb la voluntat que el  museu sigui un espai viu on tothom té cabuda”.  

L’obra global es podrà veure en una doble exposició. En primer lloc, des  d’avui, 29 de novembre, i fins al 21 de desembre al vestíbul del Centre cultural La Llacuna i, posteriorment, al vestíbul del Museu Carmen Thyssen  Andorra, del 22 de desembre al 7 de gener del 2024.  

La col·laboració entre les dues entitats s’inicia el 2020 amb Reinterpretant  Tappert inspirada amb l’obra Variété de Georg Tappert, que formava part  de l’exposició temporal Influencers en l’art. De Van Goyen al Pop Art. El  2021 es va presentar el projecte Paisatge en risc amb una visió crítica del  nostre paisatge natural i contraposant-lo al paisatge idíl·lic que mostrava l’exposició Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas.

En últim lloc, l’any passat es va realitzar Desfragmentar per crear, una  recreació d’un fragment extret d’una obra escollida de l’exposició Made in Paris. La generació de Matisse, Lagar i Foujita, on el fragment interpretat i  l’original s’emmirallaven en una dialèctica visual.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La UdL reconeix al personal que compleix 25 anys de servei i al que es jubila

Notícia següent

Tret de sortida a la 13ª edició del Projecte Rossinyol a Palafrugell

Notícies relacionades