Andorra la Vella recomana circular per l’avinguda Meritxell per evitar la congestió de trànsit a Prat de la Creu

El Comú aconsella als conductors aquesta alternativa per contribuir a descongestionar una via molt concorreguda que actualment està en obres

Amb motiu dels treballs de reforma del carrer Prat de la Creu que al juliol i durant els quals s’està actuant en un tram de 550 metres per instal·lar-hi la nova fase de la xarxa de calefacció que FEDA Ecoterm i embellir una part del carrer, es poden produir congestions de trànsit sobretot en hores punta. A més, les obres obligaran a fer talls puntuals al carrer que obligaran a limitar-ne l’accés. Per això, el Comú d’Andorra la Vella recomana a aquells vehicles que circulin pel carrer Doctor Mitjavila que, un cop arribats a la plaça de la Rotonda, utilitzin com a itinerari principal l’avinguda Meritxell.

Les obres, adjudicades a LOCUBSA i que es preveu que tinguin una durada total de 7 mesos, actuen sobre la voravia que acull, entre d’altres, l’Edifici administratiu del Govern, l’aparcament Centre Ciutat i el futur casino.

Amb la reforma també s’arranja el sistema d’enllumenat públic, la recollida d’aigües pluvials i el paviment del carrer Prat de la Creu en el tram comprès entre els carrers del Consell General i de la Roda (a pocs metres de la intersecció entre Prat de la Creu i Bonaventura Armengol).

FEDA Ecoterm es fa càrrec de bona part de la inversió perquè els treballs es fan coincidint amb el desplegament de la xarxa de calor a la qual es podran embrancar els edificis de la zona. El cost total dels treballs és de prop de 3 milions, dels quals la filial de FEDA n’assumeix 1,71 i el Comú 1,16. A més, Andorra Telecom es farà càrrec d’un import de 35.923 euros corresponent a la millora de la xarxa de serveis.

Aquesta nova fase de la xarxa de calor, sumada al desplegament que s’està duent a terme a la zona del camí Ral i que acabarà properament, permetrà incrementar el nombre de clients entre aquest any i el vinent en 24 edificis, l’equivalent a 785 llars tipus. 810 metres de xarxa que estalviaran més de 2.100 tones d’emissions de gasos d’efecte hivernacle,
aprofitant l’energia que es produeix amb la valorització de CTRASA.