Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Andorra i França signen l’Acord de cooperació sanitària transfronterera

Avatar photo

La signatura dona continuïtat a les excel·lents relacions ja existents entre ambdós països i tenint en compte la tradició de mobilitat de les poblacions entre Andorra i França

El ministre de Salut d’Andorra en funcions, Albert Font, ha signat aquest dijous a París un Acord marc sobre cooperació sanitària transfronterera i el seu Acord d’aplicació  amb el seu homòleg francès, el ministre de Salut i Prevenció François Braun.

 

La signatura dona continuïtat a les excel·lents relacions ja existents entre ambdós països i tenint en compte la tradició de mobilitat de les poblacions entre Andorra i França. El text s’ha treballat en el marc del Diàleg Transfronterer Andorra Occitània, que es reuneix anualment per potenciar la col·laboració entre ambdós  territoris i que, en les darreres edicions, ha tingut un grup de treball específic de  salut.

 

Així, l’Acord marc fa referència a les conseqüències de la crisi pandèmica, que va  evidenciar encara més la necessitat de dialogar sobre pràctiques i mètodes  organitzatius, refermar la solidaritat en cas de crisi sanitària major entre les regions  frontereres dels dos països i establir les bases d’una cooperació més estreta per  millorar l’accés a l’atenció sanitària i garantir-ne la continuïtat a les poblacions  properes. El text també recull la voluntat d’intercanviar informació en matèria  d’avaluació i gestió de riscos sanitaris.

 

Pel que fa a l’àmbit d’aplicació de l’Acord, s’hi inclou tot el territori del Principat  d’Andorra i la regió d’Occitània de la República Francesa, i estipula que és  aplicable a tota persona assegurada en un règim francès o andorrà que resideixi  d’una manera estable o es trobi temporalment en una d’aquestes zones frontereres.

 

El ministre Font ha estat acompanyat durant la reunió per la secretària d’Estat de  Salut en funcions, Helena Mas i per l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva  Descarrega. Per la delegació francesa, han acompanyat el ministre Braun el seu  conseller especial, Amin Mansouri, el delegat d’Afers Europeus Internacionals als  ministeris socials, Antoine Saint-Denis, i la cap de l’Oficina de Polítiques i Relacions  Europees, Capucine Dupont.

 

Per tal de fer un seguiment del progrés dels punts previstos a l’Acord, així com per  afegir-hi noves àrees de cooperació en un futur, es crea una comissió mixta  composta per representants de les autoritats components d’ambdues parts i que es  reunirà com a mínim un cop cada dos anys. El ministre en funcions Albert Font ha  convidat al seu homòleg francès a visitar el Principat durant aquest 2023.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un jove de 27 anys mort “reviu” durant el seu funeral i es posa a menjar

Notícia següent

Olot reclama més efectius dels Mossos per fer front a la delinqüència

Notícies relacionades